Alkol ve sigara ürünlerine yapılan yüzde 25 oranındaki ÖTV zammı, tekel bayi işletmelerinin tepkisini çekti.
Kocaeli İzmit’te tekel bayi işleten Sidar Bozkurt, pek çok esnafın dünden beri dükkanlarını kapattığını belirterek, “Artık para kazanamıyoruz ve batmaya doğru gidiyoruz” dedi.
ANKA Haber Ajansı’na yaşadıkları sıkıntıyı anlatan Bozkurt, şöyle konuştu:
“Zamlardan dolayı mağdur oluyoruz. Her geçen gün sermayemiz eriyor. Yakıta zam geliyor, bize zam getiriyorlar, firmalar mal vermiyor. ÖTV zammından sonra bazı tedarikçilerimiz mal vermeyi durduruyor. Kendi stoklarını koruyorlar, ama bizim stoklarımız eriyor. Gazetelerde zam haberi yayınladıktan sonra bazı büyük marketler kendi elektronik sistemleriyle beraber zamları yansıtıp ürünlerini öyle satıyorlar. Bizde hala bir fiyat listesi olmadığından kendi ürünlerimizi eski fiyattan satmaya devam ediyoruz.
Çoğu esnaf arkadaşımız dünden beri dükkanlarını kapatmış durumda. Hiç kimse bir şey satmıyor. Bu durumdan çok mağduruz ve aynı zamanda çok şikayetçiyiz. Artık para kazanamıyoruz ve batmaya doğru gidiyoruz. Bu zamlardan sonra halk sanki biz zam yapıyormuşuz gibi bize küfrediyor ve saldırıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum, lütfen sesimizi duyun. Bu işe bir son verelim.”
Benzer olay farklı karar36 izlenme
Erdoğan tanıtımını yapmıştı: İhale var, reklam var, ağaç yok!32 izlenme
Kaynakları kesilen FETÖ Köln’de toplantı düzenledi68 izlenme
İhtiyaç kredisi ve kredi kartında alarm zilleri çalıyor13 izlenme
On binlerce insanın öldüğü deprem felaketinin altından rant çeteleri çıktı...32 izlenme
Millet işsizlikten kırılırken AKP'de sınavsız ballı atamalar!365 izlenme
CHP'li belediyelerin ekmek dağıtmasına 'paralel yapı' diyen AKP'nin belediyesi ekmek dağıttı!99 izlenme
ODTÜ mezuniyetinde konuşan kayyum rektör Verşan Kök, tribünlerin ıslıkları ve “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz” sloganları nedeniyle sesini duyuramadı67 izlenme
Eski genel müdürün itirafı, 200 TL'de imzası olan ismi yaktı
"Hangi partiye kesinlikle oy vermezsiniz?" sorusuna vatandaşın cevabı açık ara 'AKP' oldu!
Başında AKP'li bürokrat vardı: Almanya, Kuveyt Türk Bankası iştiraki KT Bank’a 'Kara Para' kayyumu atadı!
AKP'nin gerici uygulamalarına bir yenisi eklendi! Din İşleri Subaylığı geri geliyor