İstanbul’daki yeni havalimanının isminin ne olacağı tartışmaları devam ediyor.
Geçen günlerde, Habertürk yazarı Sevilay Yılman, sosyal medya hesabından yeni havalimanının adının “Abdülhamit Han” olduğunu öğrendiğini yazmıştı.
Öte yandan yeni havalimanının inşaatında olumsuz çalışma koşullarına karşı işçiler de büyük bir protesto başlatmıştı.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ise, yeni havalimanının ismiyle ilgili olarak bir açıklama yaptı.
Feyzioğlu, yeni havalimanının ismi konusunda, "Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak İstanbul 3. Havalimanının adı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve Türk Milleti'nin birleştirici değeri Mustafa Kemal Atatürk olmalıdır" diye ifade ederken, "Mustafa Kemal Atatürk'ün ismi dışındaki her isim toplumu derinden ayrıştıracaktır" diye belirtti.
Feyzioğlu'nun açıklaması şu şekilde:
"1. Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak İstanbul 3. Havalimanının adı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve Türk Milleti'nin birleştirici değeri Mustafa Kemal Atatürk olmalıdır. Bu zorlu dönemde toplumsal olarak daha fazla bölünmeye ve ayrışmaya değil, tam aksine birleşmeye ihtiyacımız vardır. Mustafa Kemal Atatürk'ün ismi dışındaki her isim toplumu derinden ayrıştıracaktır.
2. Havaalanı inşaatında işçilerin insanca çalışma ve yaşama koşullarına dair taleplerinin yargısal ve polisiye güç kullanılarak bastırılması sosyal hukuk devletinde sürüklendiğimiz dipsiz kuyunun yeni bir delilidir. Toplumsal çatışmaya değil, toplumsal barışa ihtiyacımız vardır.
3. Bu açıdan bakıldığında havalimanının adına ilişkin başlatılan tartışma da, işçilere uygulanan baskı ve şiddet de toplumu derin bir ayrışmaya sürüklediği için birbiriyle bağlantılıdır. Devletimizin gücü, Anayasa'da tanımlanan kuruluş ilkelerinden gelmektedir. Bu ilkelerden verilen her taviz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü kırmakta, üzerimize oynanan her küresel senaryoya dayanak teşkil etmektedir.
4. Şu halde, işçilere yapılan uygulama, havaalanının isminin Mustafa Kemal Atatürk olması gerektiğinin en etkili şekilde dile getirilmesine asla engel olmamalıdır. Tam aksine isme yönelik toplumsal talep sonuç alıcı şekilde ifade edilmeye devam edilmelidir."
https://odatv.com/ataturkdisindakiherisimtoplumuayristiracak17091840.html
İBB, El Kaide’nin kurucusundan vazgeçemedi!294 izlenme
AKP'liler Kılıçdaroğlu'na 'Sözde Cumhurbaşkanı' tepkisi gösterirken Bahçeli'nin arşivinden çok konuşulacak görüntüler ortaya çıktı!116 izlenme
'Boğarak öldürdüm' demişti! 6 yaşındaki Şirin'in katili tutuklandı56 izlenme
'Sahte yoklama' skandalıyla gündeme gelen AKP'li Bedirhanoğlu Meclis'te 'sıfır' çekmiş! Gerçekten 'hayalet' milletvekiliymiş!14 izlenme
Ece Üner, Apo'yu meclise çağıran Bahçeli haberini tarihi anonsla duyurdu31 izlenme
NTV, Washington temsilcisi Hüseyin Günay'ın işine son verdi19 izlenme
Şirket kaçtı, millet bahçesinin maliyeti 3.5 katına çıktı!49 izlenme
Erdoğan’a şok! İzinsiz afişleri toplatıldı!352 izlenme
Gözaltına alınan Zeydan Karalar'dan ilk görüntü: "Etkili basın, etkili siyasetçi kim varsa susturacaklar"
Metro'nun sahibi Öztürk ceza aldı, kaçtı!
Küçücük odadan 9 aile çıktı! Muhtar isyan etti, CİMER'e yazdı... Konu: Seçim hilesi
Soğuk Savaş programına damga vuran Kızılay sorusu! "Çok fazla satış yaptığı için elinde stok kalmayan Kızılay'ın mevcut durumuna ne ad verilir?"