Corona virüsü salgınına yakalanan hastalarla gece gündüz ilgilenerek gösterdikleri büyük fedakarlığın bir karşılığı olarak tüm sağlık çalışanlarına ödenmesine karar verilen yüzde 100 oranındaki ek ödemede sorun çıktı.
Bulundukları görev, kıdem ve uzmanlığa göre ayda 600 lira ile 14 bin lira arasında değişen döner sermaye ek ödemelerinin üniversitelerde çalışan sağlık personelinin hesabına yatırılamadığı bildirildi.
Ödemelerin Maliye ile Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) arasında yaşanan bürokratik sürecin tamamlanamamasından kaynaklandığı ifade ediliyor.
Corona hastalarıyla sürekli temas içinde oldukları halde corona kliniği dışında sayıldıkları için ek ödemeleri yüzde 100'den yüzde 55'e düşürülen sağlık personeli de tepki gösterdi.
Toplumdan gelen talepler üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına performansa bakılmaksızın 3 ay süreyle döner sermaye ek ödemelerinin yüzde 100 oranında tavandan ödeneceği bilgisini vermişti. Buna göre, hastanelerin döner sermayelerinde yeterli para olmasa da gerekli kaynak bütçeden aktarılacaktı.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı kamu hastanelerinde çalışan sağlık personelinin hesabına geçen hafta ek ödemeler yatırıldı. Ancak üniversitelere para gönderilemeyince üniversite hastanelerindeki personel bu ödemeden mahrum kaldı.
Bazı üniversite yönetimlerinin inisiyatif alıp ödenek gelmeden kısmi ödeme yaptığı da ifade edildi. Ödemelerin teknik ayrıntıları konusunda YÖK ile bakanlık arasında bürokratik sorunlar yaşandığı, sorunların giderilmesinin ardından ödemelerin yapılabileceği belirtildi.
Bilgi veren kaynaklar, üniversitelerin ek ödemelere ilişkin plan çalışmalarını tamamlayamadığını, Maliye'nin parayı göndermesinin ardından bir süre de üniversitelerden kaynaklı gecikme yaşanabileceğini ifade etti.
Sağlık çalışanları ise üniversitelere üvey evlat muamelesi yapılmasından rahatsız olduklarını belirtti. Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 101 bin 116, üniversite hastanelerinde de 33 bin 599 hekim görev yapıyor.
Corona virüsü hastalarının tedavi sürecine katkı sağlayan sağlıkçılara yapılan ek ödemelerde ciddi haksızlıklar yaşandığı da ifade edildi.
SÖZCÜ'ye bilgi veren hekimler, yüzde 100'lük ek ödemenin hastanede sadece korona kliniği ilan edilen yerlerde çalışanlara ödendiğini, buna karşılık corona hastalarıyla birebir temas eden ve tedavilerine katkı sağlayan hekimlere, kendi kliniklerinde çalıştıkları gerekçesiyle yüzde 55 oranında ek ödeme verildiğini söyledi.
Hekimlerin virüse yakalanmaması için idari kararla 1 gün çalıştırılıp 3 gün dinlendirildiğini belirten hekimler, “Sanki keyfi izin yapılmış gibi bu dinlenmeler nedeniyle nöbet paraları kesiliyor. Yüzde 100 ödemenin 3 ay kesintisiz olacağı açıklandı, ancak çok az sağlık personeli bu düzeyde ödemeden yararlanabiliyor” dedi.
İnce'den Erdoğan'a: "Atı alan Üsküdar’ı geçti” Sayın Erdoğan!468 izlenme
Bilal Erdoğan'ın evet toplantısına gitmek istemeyen öğrenciler tehdit edilince, salonu İzmir Marşı ile terkettiler !1908 izlenme
Nedir bu milletin üfürükçülerden çektiği: 'Ayetel kürsi diyeti’ mahkemelik oldu71 izlenme
Spor tesisi açılması planlanan Atatürk Orman Çiftliği'nin müdürüne sert tepki!39 izlenme
Ünlü bankalardan Türkiye için korkutan analiz: "Faiz indirimi enflasyonu vuracak"29 izlenme
Bağcılar iftar çadırında isyan etti: "Öyle fakir insanlar var ki aklın hayalin durur. Ekmeği çöpten topladığını gördüm, gerçekten gördüm. 20 bin lirayla geçinebilir misin?"13 izlenme
81 yaşındaki Çetin Doğan tutuklanarak cezaevine gönderildi!63 izlenme
CHP'li Adıgüzel'den açıklama: ''İktidar, Cengiz İnşaat'ın vergilerini düzenli olarak sıfırlıyor''86 izlenme
Burası Seferihisar: Alevlerin yuttuğu evlerinin arkasından böyle bakakaldılar
Özgür Özel'den Akın Gürlek'e jet yanıt
Sedat Peker tek tek saydı: Gazetecilik ahlakına daha layık bir şekilde davranmış olursunuz
AKP sağ olsun bugünleri de gördük: Elden 6 taksitle 10kg deterjan kuyruğu