İktidar kötü giden ekonominin yükünü ek vergilerle vatandaşa yüklemeye devam ederken skandal ek MTV uygulaması vatandaşı çileden çıkardı. AKP vergi üzerinden günü kurtarmaya çalışırken ek MTV düzenlemesinde vatandaştan istediğini alamadı.
Vergi Uzmanı Mahmut Aydoğmuş, bütçe verilerine bakıldığında sadece 3,4 milyar TL’lik MTV tahsil edildiğini belirtti. Bu yıl araç sahiplerini vuran ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) uygulaması, vatandaşları ekonomik olarak zorlamış durumda. Ancak vergi uzmanlarına göre, tahsilat hedeflerine ulaşılamadı.

Vergi Uzmanı Mahmut Aydoğmuş'un verdiği bilgilere göre, 2023 yılında MTV tahsilatları, hükümetin beklentilerinin çok altında kaldı. Aydoğmuş, konu hakkında yaptığı açıklamada, "MTV tahsilat oranları hedeflerin epey altında kaldı. Temmuz ayında yapılan ek bütçeyle bu yıl MTV’nin bir kez daha alınacağı söylendi yani taşıt sahiplerine çifte MTV yükü geldi. Yıllık toplam tahsilat hedefi ise bu suretle 71,2 milyar TL’ye yükseltildi. Deprem bölgesinin ek vergiden muaf olması ve tescil edilen araç sayısındaki değişiklik dikkate alınarak ek MTV’den 32,6 milyar TL tahsilat beklentisi oluştu. Bu tutarın yarısının ağustos ayında, diğer yarısının ise kasım ayında ödenmesi şeklinde düzenleme yapıldı. Fakat Ağustos 2023 dönemine ilişkin bütçe verilerine baktığımızda sadece 3,4 milyar TL seviyesinde MTV tahsil edildiğini görüyoruz. Yani 16,3 milyar TL ek MTV tahsilatı beklenirken ödenen 3,4 milyar TL olmuş ve tahsilat oranı da yüzde 20,8 gibi çok düşük bir oranda gerçekleşmiş. Bu tablo tahsilat oranlarında gelinen dip nokta diyebiliriz” diye konuştu.
Milli Gazete
10 Kasım’da Atatürk düşmanları ortaya çıktı: Atatürk için saygı duruşunda bulunanlara hakaret ettiler!33 izlenme
AKP'li Taşkesenlioğlu'nun boşanma aşamasındaki eşinden çarpıcı soru! "2,5 milyon doları nereden buldu?"74 izlenme
Benzin ve motorine ÖTV zammı geldi37 izlenme
Çin'deki COVID-19 kısıtlamaları hafifletilmeye başlandı31 izlenme
Sahte içki faciası! Ölü sayısı 44’e yükseldi!70 izlenme
Meclis’te 4 milletvekilinden sonra bir corona vakası daha yaşandı! Sağlık Bakanlığı TBMM'yi yüksek riskli bölge ilan etti!61 izlenme
Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na girişinin 120’inci yılı kutlandı209 izlenme
Türk kot şirketi iflas etti: İşçiler Kurban Bayramı öncesi işsiz kaldı36 izlenme
56 yıl önce ODTÜ’lü öğrenciler inşa etmişti, köy okulu kapanıyor
Gazeteci Alev Olgay 'Hadi bana eyvallah' deyip ceketini alıp çıktı! Yayını "Cehennemin en karanlık yerleri buhran zamanlarında tarafsız kalanlara ayrılmıştır" sözleriyle bitirdi
100 bin anne ücretsiz ulaşım kartı aldı
Üniversitede yemeğe yüzde 80 zam yapıldı, öğrenciler ayağa kalktı!