Erzurum Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın her camide geçlik kolları oluşturulması için talimat verdiğini açıkladı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın talimatıyla her camide gençlik kolları oluşturulması için çalışmalara başlandığı belirtildi. Erzurum merkez Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Prof. Dr. Ali Erbaş'ın her cami görevlisinin 10 gence ulaşmasını istediğini söyledi.
Müftü Osman Yazıcı, iki ay önce kendilerine bağlı bir kuran kursunda yaşanan sopalı dayak sonrasında sessiz kalmasıyla dikkat çekmişti.
Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi son sınıf öğrencilerinin uygulamalı dersine konuk oldu. Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Besim Yıldırım'ın da katıldığı derste iletişim öğrencilerine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çalışmalarını anlatan Müftü Osman Yazıcı, camilerde gençlik kolları oluşturulmasına yönelik talimat verildiğini söyledi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın her cami görevlisinin 10 gence ulaşmasını istediğini belirten Yazıcı, "Bütün camilerde gençlik kolları oluşturulması isteniyor. Biz de Erzurum'da bu konuda çalışmalara başladık. Özellikle üniversite camilerimizde çalışmalarımız devam ediyor. Gençlerimizin zaman zaman sıcak bir mekâna ve rahat bir ortama ihtiyacı var. Cami gençlik kolları çalışmasını gençlik merkezleri adı altında daha geniş kapsamda faaliyetini sürdürmesi için çalışmalar düzenliyoruz. Camilerde kardeşlerimizin ders çalışabilecekleri ve çay içip sohbet edebilecekleri iki ayrı bölüm olacak. Buralarda çeşitli konularda dersler de verilecek" diye konuştu.
Müftü Osman Yazıcı, konuşmasının sonunda iletişim fakültesi öğrencilerinin sorularını cevaplandırdı.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/alierbastancamilerdegenclikkoluolusturulmasitalimati216591h.htm
Abdüllatif Şener: En büyük yolsuzluk dönemini yaşıyoruz149 izlenme
Sedat Peker yandaş medyaya seslendi: "Hiçbir içerik üretemeyen zeka sahiplerini yenmek hiç de zor bir şey değil''68 izlenme
Diyarbakır alarm veriyor! Hasta doktora yoğun bakım yatağı bulunamadı71 izlenme
AKP döneminde İBB'de 63 milyon Euro'luk israf!57 izlenme
Almanya'da vatandaşlığı düşen Türklere ne olacak?79 izlenme
Açıkça dile getirdiler: "Sıra Medeni Kanun'da!", "Kurtuluş hilafette"76 izlenme
Ayasofya’ya Erdoğan afişleri asıldı vatandaş isyan etti 'Cami'ye siyaset bulaştırmayın!'556 izlenme
İmamoğlu'nun 2024'te Burcu Köksal hakkındaki açıklaması yeniden gündem oldu: "Ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak!"27 izlenme