Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın gerginlik yaşadığı bilinen Din İşleri Yüksek Kurulu'na (DİYK) yönelik sosyal medya kısıtlaması ve kurulun kamuoyu paylaşımları için basın müşavirliğine bağlı kılınması talimatından bir süre sonra kurulun toplantısına katıldığı öğrenildi.
Cumhuriyet gazetesinden Sefa Uyar'ın haberine göre Erbaş’ın başkan yardımcıları ve genel müdürlerin de yer aldığı kalabalık bir ekiple kurulun üç ay önceki toplantısına katılarak 'gövde gösterisi' yaptığı iddia edildi. Daha önce benzer bir uygulama olmaması nedeniyle şaşkınlıkla karşılanan kalabalık katılım toplantıda da gergin anlara neden oldu.
Erbaş gündem için sunum yapacak kurul başkanı DİYK Başkanı Abdurrahman Haçkalı'dan konuşmasını kısa tutmasını istedi. Ancak Haçkalı, Erbaş'ın uyarısını dikkate almayıp yaklaşık yarım saatlik konuşma gerçekleştirdi.
Haçkalı’dan sonra Erbaş'la toplantıya gelen başkan yardımcıları ve genel müdürler de söz aldı. Dönemin Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Fatih Mehmet Karaca, toplantı salonundaki duvarlarda asılı 'istişare'ye işaret eden ayetlerin yazılı olduğu tablolara dikkat çekerek "Ayetin gereği yapılsın, bizimle istişare edilsin" dedi.
Bunun üzerine Haçkalı, kurul sekreterine dönerek "Bütçemiz nasıl?" diye sordu. "Paramız var" yanıtı alan Haçkalı, diğer birimlerin de istişare yapmadığını ima ederek "O zaman buradaki istişare ayetlerinden birer tane yaptırıp, her birime hediye edelim" dedi. Karaca sinirlenerek "Cevap verirsem ağzım bozulacak, küfür çıkabilir" derken araya giren Başkan Erbaş konuyu kapattı.
Haçkalı ise Erbaş’a sert dille "yöneticilerin bir daha toplantıya katılamayacağını" ifade etti. Karaca, tartışmalı toplantıdan kısa bir süre sonra Brüksel Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği’ne atandı.
Atatürk'ün hediye ettiği bayramda gençler hapiste23 izlenme
Derya Uluğ ve Murat Dalkılıç'a Şanlıurfa konserinde şişe fırlattılar!32 izlenme
Erk Acarer yazdı, Sedat Peker paylaştı: Yeni 'kokain' iddiası!66 izlenme
Karşıyaka Belediye Meclisi karıştı! AKP'li meclis üyesi "Ağzını yüzünü dağıtırım" diyerek kürsüye yürüdü!34 izlenme
Bakan, oy kullanacak Suriyeli sayısını açıkladı148 izlenme
Vatandaşı elektrik çarptı! Ucuzlaması bekleniyordu ama tam tersi oldu!103 izlenme
Antalya'da silahlı Suriyeliler, kavgalı oldukları bir başka Suriyeli gruba kamyonet kasasında baskına gitti!58 izlenme
Otel odasında taciz edilen kadına polisten şoke eden teklif!100 izlenme
Süngerli odada mahallenin çocuklarına yıllarca tecavüz etti! Türkiye'nin kanını donduran olaya Bakanlık'tan açıklama
AKP’li vekillere ballı zam Sezer’e ise müdür maaşı
Sigaraya zam yağmuru başladı
Suriyelilerin sosyal medyada başlattığı kampanya Özdağ'ı çileden çıkardı: Canınız Cehenneme!