Alanya Sugözü Erkek Öğrenci Yurdu, 1.5 ay önce şiddet ve istismar skandalı ile gündeme geldi. 20 yaşındaki eğitmenin, en büyüğü 14 yaşında olan çocuklara şiddet uyguladığı ve bazı çocuklara cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.
Şiddet ve istismar skandalı, çocuklardan birinin ailesine haber vermesiyle öğrenildi. Aileler polise şikayette bulundu, şiddet ve istismar faili yakalandı. Adli kontrol ile serbest bırakılan fail, olay bansına yansıdıktan sonra tutuklandı. Davaya Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı da müdahil oldu. Failin tutuklandığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sitesinde duyuruldu.
AİLELER KRT TV’YE KONUŞTU
Mağdur çocukların aileleri KRT TV’ye ulaşarak hem yurt yönetimi hem de Milli Eğitim Bakanlığı hakkında görevi ihmal suçundan suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Aileler, Süleymancıların Alanya’daki oy potansiyeli ve yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle siyasetçilerin konuya ilgisiz kaldıkları belirtti.
Sugözü Erkek Öğrenci yurdunda geçtiğimiz sene 65 bu sene ise 40 öğrenci kalıyordu. Aileler 105 çocuğun neredeyse tamamının şiddete uğradığını söyledi. Olayın duyulmasından sonra ailelerin çoğu çocuklarını yurttan aldı.
“EĞİTMEN ATATÜRK FOTOĞRAFININ ÜSTÜNDE SİGARA SÖNDÜRDÜ”
KRT TV'ye konuşan şiddet mağduru çocuklardan biri, aylarca eğitmenin şiddetine maruz kaldıklarını, korktukları için ailelerine söyleyemediklerini, eğitmen tarafından tehdit ediklerini söyledi.
Çocuklar savcılık ifadelerinde de şiddet ve istismarı anlatmış, eğitmenin kendilerine “karım” diye seslendiğini ve bazı çocukların tacizden korunmak için 2 şortu üst üste giydiklerini söylemişlerdi.
KRT’ye konuşan 14 yaşındaki çocuk, eğitmenin derslerde kendilerine cinsel içerikli şeyler anlattığını, Atatürk fotoğrafının üzerinde sigara söndürdüğünü de ifade etti. İstismara ve şiddete uğrayan çocuk, yurt müdürlerinin yaşananlardan haberdar olduğunu ancak müdahale etmediklerini öne sürdü.
AİLELER YENİDEN YARGIYA BAŞVURDU
Mağdur aileler konuyu ikinci kez yargıya taşıdı. Yurt yönetiminin şiddet ve istismar olaylarına karşı göz yumduğu ve Atatürk'e hakaret edildiği halde eğitmen hakkında gerekli işlemler yapılmadığı için; Alanya Sugözü Erkek Öğrenci Yurdu personelleri, yöneticileri, yurt müdürü, Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı hakkında soruşturma açılması ve yurt yönetimine kayyum atanması için suç duyurusunda bulundu.
KRT
İmamoğlu’ndan ÇED raporu onayına tepki! "Tüm hukuki haklarımızı kullanacağız!"
Vatandaşlar pazarda isyan etti: Suçlu ‘dış güçler’ bunlar sütten çıkmış ak kaşık
Montrö Bildirisi'ne hapis talebi!
Ali Erbaş'tan şok sözler! "Medya cinsel istismarla gündeme gelen tarikatları zan altında bırakmamalı"
İstanbul cezalandırılıyor! İmamoğlu dahil 9 belediye başkanı ya tutuklu ya gözaltında
Sedat Peker yine Süleyman Soylu'yu hedef aldı! "Cehenneme gitsen bile..."
Tarım Orman-İş Genel Başkanı açıkladı ‘İktidar partisinin milletvekilleri Orman misafirhanesini işgal etti, depremzedeler yer arıyor’
Sedat Peker: "Ben paylaşım yapmasam da ortaya çıkan her skandalda iyi bakarsanız beni görebilirsiniz"
Cumhur İttifakı’nda emekli ikramiyesinde ayrımcılığa tepki: "Tüm çalışanlara verilsin"