Bartın'ın Amasra ilçesinde 41 işçinin hayatını kaybettiği facianın ardından maden ocaklarında alınması gereken tedbirlerler yeniden tartışma konusu haline geldi. Kamuoyunda Soma, Ermenek ve Şirvan’da yaşananlar gündeme gelirken, sıklıkla bu konuda halen bir ilerleme sağlanamadığına dikkat çekildi.
İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinde ise bugün 'savunma' olarak nitelenebilecek bir haber yayınlandı ve normal sürecin 'denetim' ayağıyla ilgili bilgi verildi.
Gazetenin edindiği bilgiye göre Amasra Taşkömürü İşletme Müdürlüğü’ne yönelik Türkiye Taş Kömürü, Sayıştay ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı denetimleri eylül ve ekimde tamamlandı.
Tesisin yer altı iş yerlerine dönük Türkiye Taş Kömürü İşletmeleri’nin iş sağlığı, güvenliği ve eğitimine ilişkin denetmeleri eylülde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu müfettişlerinin de üretim ve çalışma şartlarına ilişkin denetimleri ekimde yapıldı.
Tesis, bu ay içerisinde de Sayıştay müfettişlerinin rotasındaydı. Sayıştay müfettişlerinin ocak teknik gezisine ev sahipliği yaptı.
Yine gazetenin aktardığına göre bu denetlemelerde herhangi bir olumsuzluk rapora dökülmedi.
Haberin devamında Sayıştay'ın 2019 yılında hazırladığı rapora dair tartışmalara dahi yer verilirken, "Peki bir ayda iki denetime rağmen bu facia nasıl yaşandı?" sorusuna yanıt olacak herhangi bir bilgiye rastlanmadı.
Beş savcının yaşananlarla ilgili soruşturması sürüyor.

Halk 'erken seçim' istiyor! Son ankette dikkat çeken sonuçlar26 izlenme
Mecliste oy birliği ile kabul edildi: Başörtüsü takmaları yasaklandı588 izlenme
Atatürk'e ve şehitlere hakaret eden suç makinesi tutuklandı33 izlenme
Berkay Gezgin de dahil 102 kişiye tahliye60 izlenme
2021’de trafik cezaları el yakacak!60 izlenme
Son anketten çıkan çarpıcı sonuç! Halkın % 72.3’ü 1 yıl içinde seçim bekliyor52 izlenme
İstismarcıları gizlediler!127 izlenme
TOGG'dan rekor zarar: Milli otomobil yolda kaldı!24 izlenme
İsmail Saymaz, MHP'deki istifaların gerekçesini açıkladı: "Adları kaçak altın meselesine karışmış!"
Müzik yasağına Saray'dan yeni yorum! "Neden sevinmiyorsunuz!"
Bartın’da, Atatürk skandallarının sonu gelmiyor!
Bursa’da 15 yıldır köftecilik yapan Türk esnaf Suriyelilerin saldırısına uğradı!