Üzerindeki yargı baskısından dolayı CHP’den istifa edip önceki gün resmen AKP’ye geçen Aydın Büyük şehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında 2025 yılının başında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a dosya sunulduğu ortaya çıktı.
T24’ten Cengiz Anıl Bölükbaş’ın haberine göre, dosyada Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik açılan, bazılarında Özlem Çerçioğlu’nun isminin de olduğu 20 dava ve soruşturmaya yer verildi.
Dosyada ayrıca, Çerçioğlu’nun danışmanı olduğu iddia edilen Erkan Karaaraslan’ın, İBB soruşturmalarının odağında yer alan itirafçı Aziz İhsan Aktaş’ın ve Çerçioğlu’nun avukatlığını yaptığı iddia edilen Necip Hablemitoğlu suikastı davasının bir numaralı sanığı Mustafa Levent Göktaş’ın kazandığı ihaleler sıralandı. Bu ihalelerin bazılarında usulsüzlük yapıldığı iddiası yer aldı. Dosyada, ihalelere yönelik soruşturma ve davalarda ilerleme kaydedilmediği eleştirisi yapıldı.
Öte yandan bu dosyanın sunulmasının ardından, davalarda ilerleme kaydedilemediği için Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı yapan Ali Ulvi Yılmaz , İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı olarak görevlendirdi.
Aziz İhsan Aktaş başta olmak üzere birçok soruşturmada adı geçen Çerçioğlu’na, “AKP’ye katıl” baskısı yapıldığı öne sürüldü. Dava ve soruşturmaların bundan sonra ne olacağı merakla bekleniyor.
Özlem Çerçioğlu’nun eşi Er can Çerçioğlu’nun yüzde 77 pay sahibi olduğu Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisseleri üç günde yüzde 25’ten fazla arttı. HISSELER, 3 günde 22.32 lira dan, 28.42 liraya yükseldi. Şirke tin bu yılın ilk yarısında yüzde 25 gerileyen satışları 1 milyar liralık düşüşle 2,3 milyara indi.
Sözcü
13 milyon emekli yardıma muhtaç20 izlenme
Lojmanlar da ihaleyle satılıyor!342 izlenme
Erdoğan hayat pahalılığındaki sorunu buldu: "Sorun ekonomik değil, psikolojik"49 izlenme
Türkiye neden KARA LİSTEYE girdi? İşte adım adım kara listeye giden yol60 izlenme
İşte Ekrem İmamoğlu operasyonunun Türkiye'ye bir günlük maliyeti36 izlenme
AKP’li belediyelerde sınavsız memurluk!77 izlenme
Öğretmenler Oktugan hoca için ayakta! Bakana istifa çağrısı34 izlenme
Çifte maaşlı Fahrettin Altun'un Boğaz'daki kaçak yapısı İBB tarafından yıkıldı!167 izlenme
Skandal görüntü sonrası harekete geçildi, İçişleri Bakanlığı'ndan AKP’li belediye başkanı hakkında soruşturma!
İBB davasında 58. gün: Akgün'ün avukatından 'Müvekkilim 5 dakikalık sorguyla tutuklandı' çıkışı
Amasya, Tokat, Afyon sanıyoruz ama, gerçek: Amerika!
Cumhuriyet'in inşasıyla dünyaya örnek bir model yaratılmıştı: 100. yıla borç içinde girdik