İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik 5'inci dalga soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuklandıktan sonra görevden alınan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe'nin yerine vekil seçilmişti.
Belediye Meclisi'nde 16'ya karşı 21 üyesi bulunan AKPMHP oylarıyla AKP'nin adayı Eray Karadeniz, başkan vekili olmuştu.
Karadeniz'in seçilmesinin ardından makam odasındaki 'neşesi' ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'seçim galibiyeti' gibi tebrik etmesi tepkileri beraberinde getirdi.
Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu da Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde yaşananlara tepki gösterdi.

İmamoğlu, "Gaziosmanpaşa Belediyesi Meclisinde yapılan Başkanvekilliği seçiminde yaşanan utanç verici görüntüleri asla unutmayın" dedi.
Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Aziz milletim “O yüzdeki ifadeyi” asla unutmayın.
Gaziosmanpaşa Belediyesi Meclisinde yapılan Başkanvekilliği seçiminde yaşanan utanç verici görüntüleri asla unutmayın.
Seçilmişin elinden hile hurdayla alınan Başkanlığı hiç utanmadan kutlarken, sırıtarak siyasi başarı elde ettiğini düşünen zihniyeti asla unutmayın.
Bu görüntüden AK Parti’ye oy ve emek verenler, emek nedir bilenler de utanç duymuştur. Aziz ve asil milletimizin hiçbir ferdi bu durumu asla kabullenmez.
Bu görüntü; kula kulluk ederek, emek vermeden, hukuksuzca kazanmaya alışmış insanların vahşi görüntüsüdür. Mevcut sistem demokrasiyi çürüttüğü gibi hak ve helal duygusunu da yok etmiştir.
YAZIKLAR OLSUN!
Sizi AK Parti’yi kuran ve yıllarca sırtında taşıyan insanlara,
Sizi Gaziosmanpaşa halkına,
Sizi 16 milyon İstanbulluya,
Sizi 86 milyon vatandaşımıza,
Sizi milletin vicdanına, ahlakına ve adalet duygusuna şikayet ediyorum."

Sözcü
CHP'yi kapatma hamlesi mi? İBB iddianamesinden CHP hakkında ihbar çıktı30 izlenme
Eski Ticaret Bakanı Pekcan’ın dezenfektanlarının satışını yapan danışmanın şirketi salgın başladıktan sonra kurulmuş!79 izlenme
Thodex'in kurucusu 13 yaşında Genel Müdür Yardımcısı olmuş!62 izlenme
44 bin 220 Suriyeli bayramlaşmak için ülkelerine gitti!48 izlenme
Saatlerce deprem bölgesine gidemeyen AFAD'dan yeni skandal75 izlenme
İmamoğlu ve Erdoğan Tokalaştı!57 izlenme
3 Temmuz'da bugünü bile çok arayacaksınız: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak38 izlenme
Öcalan'ın çağrısının ardından SDG ve YPG'den ilk açıklama41 izlenme
Samsun’da camide kendini mehdi ilan etti, cemaat döve döve camiden dışarı attı!
Anlayış işte bu! AKP’li başkan: İstersem oğlumu, istersem kızımı çalıştırırım
Son seçimi bilen ORC, İstanbul anketinin genel sonucunu paylaştı! AK Parti ile CHP arasında 5,1 puan fark var
CHP'li vekil Meclis Komisyonu'nda açıkladı: İşte 4-5 yerden 'huzur hakkı' alan bürokratlar