Çorum Belediye Meclisi’nin ocak ayı olağan toplantısında CHP grubu, Sosyal Destek Kartı için belirlenen kullanılabilir limitin 170 liradan 500 liraya çıkarılmasını talep etti. Ancak CHP grubunun önergesinin gündeme alınması teklifi, AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.
Gazete Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın haberine göre CHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz ve meclis üyesi Nazik Bulut önerinin gündeme bile alınmadan reddedilmesini eleştirerek, "170 lira ile bir marketten ne alınabilir?" diye sordu.
Nazik Bulut, CHP grubu olarak halkın ve esnafın yararına olan bütün projelerde olduğu gibi bu teklifin de sonuna kadar arkasında olduklarını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:
"Her bir aile için belediyemizin verdiği yardımın miktarı sadece 170 TL. Yani bir elektrik faturası bile etmiyor. Vatandaş enflasyonun altında inim inim inlerken elektrik harcayamazken, doğal gaz yakıp ısınamazken, kirasını ödeyemezken, çocuğunu okutamazken bırakalım da karnını bari insan gibi doyursun. Hepiniz market alışverişi yapıyorsunuz mutlaka. Soruyorum her birinize 170 TL’ye ne alabiliyorsunuz? 170 TL ile iki ürünü aynı sepete koyma şansınız bile yok. Yağ alırsan çay alamıyorsun, un alırsan şeker alamıyorsun"
İmamoğlu'nun iki avukatına soruşturma!27 izlenme
Bilim Kurulu üyesinden çok konuşulacak 'salgın yönetimi' itirafı!118 izlenme
Son dakika… CHP ve İYİ Parti ittifak konusunda anlaştı!866 izlenme
Zonguldak Vali Vekili: Kente gelen, hasta olup gidiyor!40 izlenme
Sevda Noyan’a ‘Atatürk’e hakaret’ten takipsizlik!101 izlenme
Duyunca ne yapacağını bilemedi: MHP'li Semih Yalçın'ın başını öne eğdiren sözler!34 izlenme
'Vatandaş olunca Erdoğan'a oy vereceğim' diyen Suriyeli 'Almanya'ya gittim geri döndüm'64 izlenme
Fas'ta deprem: ölü sayısı 1000'i aştı26 izlenme
Şiddet bir ülkeye daha sıçradı: Mısır’da polis İsrailli turistleri öldürdü!
Kaftancıoğlu: "CHP logolu sahte 'Apoyu çıkaracağız' broşürünü AK Parti gençlik kolları yöneticileri bastırmış"
Erdoğan işsizliğin nedenini açıkladı! "İş gücüne katılım oranının yükselmiş olması"
Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz 'Nur cemaati AKP'ye oy vermeyecek !'