AKP'nin Büyükçekmece seçiminin iptali istemiyle Yüksek Seçik Kurulu'na verdiği dosyanın ekleri, hazırlık aşamasında olan ve gizli kalması gereken bilgi ve belgelerin, AKP İstanbul İl Başkanlığı'na verildiğini ortaya koydu.
Büyükçekmece seçiminin iptalinin talep edildiği, İl Başkanı Bayram Şenocak imzalı başvurunun ekleri arsında, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın 2019/2708 sayılı soruşturma dosyası ile Büyükçekmece Kaymakamlığı'nın idari soruşturma dosyası, seçmen listesinde olup cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin listesi de var. İfade veren şüpheliler ile tanıkların ifadesi de AKP'nin başvuru dosyasına konuldu.
AKP'nin Büyükçekmece seçiminin iptali için YSK'ya sunduğu dilekçeye savcılığın “gizli” belgelerini eklediği ortaya çıktı. Normalde “gizli” belgeler sanık avukatları dahil hiç kimseye verilemez. HUKUKU YİNE HİÇE SAYDILAR.
ORGANİZE USULSÜZLÜK İDDİASI
Dilekçede, yapıldığı iddia edilen usulsüz işlemlerin ‘organize' olduğu öne sürüldü. Büyükçekmece'de toplam 21 bin sahte ve usulsüz seçmen kaydı yapıldığı, CHP lehine, büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde 8 bin 926, ilçe belediye başkanlığı seçiminde 4 bin 182, ilçe belediye meclisi seçiminde 3 bin 170 oy farkı olduğu kaydedildi. Dilekçede, soruşturma kapsamında tutuklanan Mehmet Özgür Samanlı'nın Nisan 2017'den itibaren usulsüz işlemler yapmaya başladığı öne sürüldü. Ancak 24 Haziran 2018'deki seçimlere kadar geçen 14 aylık süredeki değişikliklerin, Cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyip etkilemediğine değinilmedi.
REFERANDUM RAKAMLARI
24 Haziran 2018 seçimlerine göre Büyükçekmece'deki seçmen sayısı 172 bin 351. 31 Mart yerel seçimlerinde, oy kullanabilecek seçmen sayısı ise 174 bin 660. İki seçim arasındaki sürede, ilçedeki seçmen sayısındaki artış yalnızca 2 bin 309. Dilekçede seçmen rakamları 24 Haziran'daki son güncel veriler yerine 16 Nisan 2017 referandumundaki rakamlarla kıyaslanıyor.
Fay hattına yapılan yol depremde paramparça oldu42 izlenme
Son dakika! Rusya neden kısmi seferberlik ilan etti? Kremlin'den soruya cevap37 izlenme
PKK'nın Suriye Ordusu'ndan çaldığı 2 tank MİT operasyonu ile imha edildi33 izlenme
Erbakan’ın Cumhur İttifakı'na katıldığını öğrenen Genç Refahlı şaştı kaldı ‘Yoktur ya...Spekülasyon da olabilir bunlar ya’39 izlenme
TV 100 canlı yayınında gergin anlar: Yandaş Hacı Yakışıklı tarikatları savununca Barış Yarkadaş ile canlı yayında birbirlerine girdiler!58 izlenme
YSK’nın İstanbul kararı Anayasa'ya aykırı mı?930 izlenme
Koç Holding'ten duygulandıran 10 Kasım videosu...82 izlenme
Sorunu çok iyi tespit ettiler ama hiçbir tedbir almadılar42 izlenme
AKP'nin adayı yine tutturamadı... Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a: ‘Ben 3 yıldır yapıyorum, nerede yaşıyorsunuz?’
İliç’te köylüler içme suyunu kullanmıyor: "Ne kadar saklarsa saklasınlar, 11 senedir yediğimiz zehir bizim"
Mavi Vatan'ın isim babası Cem Gürdeniz'in eşinden ilk açıklama
Cumhuriyet tam 101 yaşında! Cumhuriyet'in ilanında Atatürk kürsüdeki ilk konuşmasında neler söyledi?