Doların yükselişini durdurmak için uygulanan politikaları değerlendiren Gelecek Partisi Ekonomi ve Mali Politikalar Başkan Yardımcısı ekonomist Kerim Rota , "Son 19 ayda doları 7 TL’nin altında tutmak için elden çıkarılan 105 milyar doların 60 milyar dolarlık kısmıyla Türkiye’den çıkan yabancı yatırımcının talebi karşılandı. 45 milyar dolar ise ‘sabit kurdan döviz fırsatını değerlendiren yerli faizcilerin cebine girdi" dedi.
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise, yerli faizcinin cebine giren 45 milyar doların kimlerin cebine girdiğini sordu. Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Özkan, "İçerde kimler aldı? Zengin oldu? Servetine servet kattı? Haydi TBMM’de bir araştırma komisyonu kuralım. Dövizimiz kimlere satılmış? Öğrenelim. 90’lı yılların sonunda bunun için kıyamet kopmuştu. Şimdi AKP sus pus. Hayırdır, sizinkiler mi götürdü dövizimizi?" diye konuştu.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/45milyardolarkimincebinegirdi1762017
Tanju Özcan’dan Bakanlığa 'Acil Kod' resti! 'Hani sütten çıkmış ak kaşıktı' dedi gözden kaçan detayı açıkladı23 izlenme
RTE, belediye başkanı olduğu dönemde İstanbul'daki 'Deprem Toplanma Alanları'ndan mı bahsediyor !742 izlenme
5 bin liralık atkı takan AKP'li isim zamları savundu! Tepkiye lüzum yokmuş!33 izlenme
Kan donduran iddia! Ankara'da salgın kontrolden çıkıyor!74 izlenme
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas ile Ramallah'ta görüşmesi protesto edildi22 izlenme
Volkan Konak'ın arkasından "iyi bilmezdik" demişti! Alçakça sözlerini skandal şekilde savundu!33 izlenme
Türkiye, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in Ankara gezisinden ne bekliyor?35 izlenme
Ankaralıların İmamoğlu'na güveni tam: "Onu Çankaya Köşkü'ne getireceğiz"10 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Oğan'a: "Sen domuz bağcı teröristlerin ortağı, para düşkünü bir siyaset tüccarısın"
İngiltere'de Son Yılların En Büyük Grevi Yapıldı
Bakanlık peşkeş iddialarına suskundu: Razi'nin satışında pis kokular geliyor
Öğretmenden öğrencilere tehdit! 'Benim cebimde bıçak var, sana saplamıyorum!'