Esnafa ve vatandaşa her şekilde tasarruf ve güzel ekonomi vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sarayında, halka vurgusunu yaptığı cümleler uygulanamıyor. Cumhurbaşkanlığı’ndaki araç filosuna 29 araç daha ilave edileceği duyuruldu.
SAYI 444'E ÇIKACAK
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, “Bu tek adam, memura, işçiye, emekliye cimri, kendine bonkör. Saray’a şatafat, vatandaşa sefalet düşüyor” açıklamalarına yer verdi.
Kamu kurumlarına 2022 yılında 2 bin 962 yeni araç alımı için bütçede yer ayrıldığı belirtilen haberde, 415 taşıtı olan Cumhurbaşkanlığı’na 29 araç daha alınacağı bildirildi. Böylelikle Cumhurbaşkanlığı'na bağlı araç sayısı 444'e çıkmış olacak.
Özgür Özel’in paylaşıp, Cumhurbaşkanı ödeneğinin yıllara göre değişimini de gösteren tablonun da gösterildiği haberde kamuda şu detaylara yer verildi:
"Kamu idarelerinin taşıt sayılarını gösteren tabloya göre bu taşıtlardan 207’si binek otomobil, 73’ü arazi binek, 3’ü minibüs, 5’i pickup, 38’i panel, 12’si midibüs, 13’ü otobüs, 19’u kamyon, 2’si ambulans, 5’i motosiklet (en az 601 cc’lik), 37’si güvenlik önlemli binek otomobil, 1’i güvenlik önlemli servis taşıtı.
Bakanlıkların da içerisinde bulunduğu genel bütçe kapsamında yer alan idarelerdeki toplam araç sayısı ise 100 bin 846. Bu araçların 346’sı güvenlik önlemli binek otomobil. Yine bütçede yer alan tabloya göre, Cumhurbaşkanlığı’nın santrala bağlı 4 bin 900, müstakil 54, cep telefonu 333 olmak üzere 5 bin 287 telefonu var. Faks sayısı ise 100. Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine ait toplam telefon sayısı ise 416 bin 839. Bunun 21 bin 414’ü cep telefonu. 202 bin 938’i de müstakil telefon."
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/cumhurbaskanligiaracadoymuyor29aracdahaalinacak481686h.htm
Mahfi Eğilmez tek cümle ile ekonomi dersi verdi28 izlenme
Gaziantep'teki 8 yaşındaki çocuğa tecavüz olayını yayınlamayan havuz medyasına vatandaştan mesaj var !140 izlenme
Burası Arabistan değil ! Kaçak Saray'da zikir ayini !8614 izlenme
Paylaşım yasak, poster yasak... İmamoğlu'na artık görüş bile yasak23 izlenme
AKP'li Belediye Başkanından AKP'li üyenin neden iki komisyona yazıldığını soran CHP'li kadın meclis üyesine çirkin sözler! “Hanımefendiye yakışacak şekilde orada öyle durun”41 izlenme
HÜDA PAR'ın kongre yemek masrafları ittifak ortağı AKP'nin belediye bütçesinden17 izlenme
Helalinden bir zam daha! 850 TL’den bin 300 TL’ye çıktı33 izlenme
6 SORU 6 YANIT: Aşı pasaportu mu geliyor?65 izlenme