AKP Maltepe İlçe Başkanlığı’nın pandemi nedeniyle ertelenen 7. olağan kongresi, geçen hafta Muhazir Sille Spor Kompleksi’nde yapıldı. Kongrede, il yönetimi tarafından atanan Mehmet Karadeniz ilçe başkanı seçildi.
Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre, ilçe yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin de belirlendiği kongrede, ilçe yönetim kurulu listesinde yer alan Muaz Barudi isimli Suriyeli kişi dikkat çekti. Aynı zamanda Türk vatandaşlığı da alan Barudi’nin, AKP’nin Suriyeli göçmenler üzerinde yürüttüğü politikanın bir parçası olduğu söyleniyor.
Barudi’nin sosyal medya hesaplarına bakıldığında ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren “Yalan rüzgârı tacizi kapatmaz” başlıklı bir görsel paylaştığı görülüyor.
Barudi’nin yönetime girmesine ilişkin konuşan CHP ve İYİ Partililer ise “AKP düşen oylarını artırmak için şimdi de Türk vatandaşı yaptıkları Suriyelilerin oyunu almak için onlardan birini yönetimlerine alıyor. Bu tercih onların ancak siyaset yaptığını sanan ve sığındığı ülkede muhalefet partilerinin liderlerine yönelik iftira atan bu kişi haddini bilmeli. AKP’de işler gerçekten zor ki Suriyelilere bel bağlamışlar” dedi.
Öte yandan Muaz Barudi’nin yönetime girmesinin AKP’de de rahatsızlık yarattığı, kamuoyunda Suriyelilere yönelik tepki nedeniyle kararın ters tepebileceği kaygısının yaşandığı öğrenildi.
https://www.krttv.com.tr/gundem/akpsecimlerdesuriyelilereoymukullandiracakh61774.html
McKinsey saklı gizli işler için mi seçildi?162 izlenme
Hükümetin ücretsiz doğal gaz uygulamasının sona erecek olmasına vatandaştan tepki- 'Sadece oy avcılığı...'45 izlenme
Bagok Dağı’nda PKK’lı teröristlerle çatışma: 1 Şehit, 4 yaralı96 izlenme
Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş: "Bu ülkede yabancı bir firma olsam veya siyasi ilişkilerim olsa dokunamazlar. 25 kişiyi bir dükkâna niye gönderirsin. Ben size ne yaptım"34 izlenme
Özel, İBB operasyonundaki skandalı anlattı! "Turpun büyüğü bu mu? Buna mı kaldınız?"30 izlenme
Abdurrahman Dilipak'tan 15 Temmuz hakkında dikkat çeken iddia: "Hükümet 4 ay önceden darbe olacağını biliyordu"58 izlenme
Memurlar dert küpü: "1 kuruş ikramiye vermediler"52 izlenme
Savaş bitmesine rağmen göçler neden durmuyor? 'Türkiye’de de sık sık düşülen yanılgılardan biri...'44 izlenme