Doğrudan ve dolaylı olarak milyonların hayatını etkileyen asgari ücrette kritik viraja girildi. Aralık ayının ilk haftasında 2026 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için ilk toplantı yapılacak.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, söz konusu komisyon yapısında kendileri ile müzakere yapılmadan hükümet ile iş veren tarafından belirlenen rakamlara tepki gösteren Türkİş, yapının değişmemesi halinde komisyona katılmayacağını açıklamıştı.
Türkİş komisyonun yapısının 5+5+1 olmak üzere yeniden oluşturulmasını istemişti. Türkİş’ tarafından yapılan teklife göre komisyon toplam 11 kişiden oluşacak. 5 işçi temsilcisi, 5 işveren temsilcisi 1 de tarafsız bir isim komisyonda yer alacak. Bu sayede asgari ücret işçi ile işveren arasında müzakere edilebilecekti. Fakat hükümet bu konuda sessiz.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada komisyonun aralık ayı başında toplanacağını söylemişti. Fakat komisyonun yapısında bir değişiklik olup olmayacağı konusunda bir açıklama olmadı. İşçi tarafına hala hükümetten bir teklif gelmedi.

Türkİş tarafından Cumhuriyet'e yapılan açıklamada, "Biz yerimizde duruyoruz. Gelen teklif yok. ‘Şöyle yapalım’ diye bir teklif olmadı. Biz daha önce tavrımızı açıkladık. Adil bir komisyon olmadığı sürece katılmayacağız. Aynı duruşumuz devam ediyor. Önceki yıllarda olduğu gibi aralığını ilk haftası komisyonun toplanması gerekiyor. Bize önümüzdeki hafta içerisinde bir teklifte bulunmaları lazım. Bekliyoruz, bakalım. Ancak yeni düzenleme olmazsa biz katılmayacağız. Bu konuda kararlıyız" ifadeleri kullanıldı.
Otomobil ve sigaraya yeni ÖTV zammı geliyor!42 izlenme
Helallik isteyen Erdoğan'a yanıt: Helal etmiyoruz!38 izlenme
Erdoğan konuştu, sosyal medya ayağa kalktı! #HelalEtmiyorum #HemenSeçim90 izlenme
Korkutan rakamlar! DİSK-AR: İşsizlik ve iş kaybı oranı yüzde 5073 izlenme
Akaryakıtta vergi zamanı: Fiyatlar uçacak16 izlenme
Özgür Erdursun açıkladı: "25 milyon çalışan 10 yıl parasını alamayacak"23 izlenme
AKP'ye yakın anket şirketinin sahibi yanlışlıkla Erdoğan'ı eleştirdi 'Esnaf olsa 1 haftada anlar !'1140 izlenme
Yüksekova'daki caddeden Şehit Cengiz Topel'in ismi kaldırıldı! Sırrı Süreyya Önder adı verildi56 izlenme
Butlan yönetiminden iki ihraç kararı daha
"Anıtkabir yakınına cami" projesinde bilirkişi kararı açıklandı
Kamu bankaları, AKP'li isimlerin gelir kaynağı olmuş! İşte o liste
Ayhan Bora Kaplan'ın önlenemez yükselişi: Sermayesi yakalanmadan 1 ay önce 15 milyon TL'ye çıktı, şirketin ilk adı Menzil