AKP'li Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Değer'in eşiyle birlikte yaşadığı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinde toplam 13 seçmenin bulunduğu ortaya çıktı. Eşi ve kendisi dışında 11 seçmenin bulunduğu Değer'in evinde gerçekte ise bu isimlerin yaşamadığı iddia edildi.
Sekiz ayrı şehirden toplamda 13 kişinin yaşadığı hane sahibi Yunus Değer'le ilgili suç duyurusunda bulunuldu. CHP Torbalı parti yöneticisi Ayhan Kaya ve meclis üyesi adayı Özkan Altun, Değer'in seçim kanununa ve nüfus kanuna muhalefet suçu işlediğini belirterek Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu.
21 Mart tarihli suç duyurusunda “Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Değer 2019 mahalli idareler seçimleri için Torbalı ilçesinde oy kullandırmak amacıyla kendi ikametgahında; 11 kişinin yaşadığı tarafımızca haricen tespit edilmiştir. Bu aile konutunda bu kadar fiili insanın yaşıyor olması mümkün değildir. Aile konutu sahibi Yunus Değer ikametgahında yaşamayan birçok insanı sadece Torbalı ilçesinde mahalli idariler seçimlerinde oy atması için hayali olarak taşımıştır. Bu kesinlikle seçim kanununa ve nüfus kanuna acıkça muhalefet etmek yoluyla suç teşkil etmektedir. Şikayet dilekçemizin kabulü ile şüpheli Yunus Değer hakkında ilgili suçlardan ve sayın başsavcılığımız tarafından tespit edilecek suçlar çerçevesinde soruşturma başlatılmasını ve şüphelinin cezalandırılması için kamu davası ikamesini talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.
Yeniçağ gazetesinin haberine göre, Değer'in evinde eşinin yanısıra Kırklareli, Mardin, Şanlıurfa, Muş, İzmir, Bartın, Diyarbakır ve Ankara nüfuslarına kayıtlı 11 ismin daha yaşıyor gösterildiği, bu kişilerin Cumhuriyet İlkokulu’nda oy verecekleri belirtildi.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/akpliyoneticininevindenhayalisecmenciktih122945.html
2. Abdülhamid'in torunu: Varsa dolarınız satın, 1.5 TL'ye inme durumu var338 izlenme
Başkanlık sisteminin iki yıllık ağır bilançosu tarih tarih listelendi! Yok yok...86 izlenme
Askıda ekmek askıda simitten sonra askıda dondurma uygulaması başladı25 izlenme
KPSS iptal edildi!45 izlenme
90 yaşındaki bir Cumhuriyet Çınarının bu kıymetli konuşmasını dinleyin !1409 izlenme
Yöneticileri Hizbullah kadroları çıktı, HÜDA-PAR siteyi yeniledi42 izlenme
CHP'den sert çıkış “Atalarımız izin almadı, biz de almayız!”42 izlenme
Prof. Balcı'dan tarikatlara yönelik açıklama: ''1 milyon çocuk tarikatların elinde!''87 izlenme
Ve Andımız okullarda okunmaya başlandı ! Hem de Din Kültürü dersinde !
CHP'li Gamze Taşcıer, emekli aylıklarında oluşacak farkın giderilmesi için kanun teklifi verdi
Turistlerle yapılan röportaj, Türkiye'nin ne hale düştüğünü gözler önüne serdi! 'İstanbul çok ucuz, 5 Pound'a 2 kişilik kahvaltı yaptık!'
Medya AŞ Genel Müdürü'nden kızına mektup: "Nedenini bilmediğim tutukluluğum nedeniyle yanında olamayacağım"