AKP'nin önce paylaştığı sonra apar topar nedensiz sildiği çizgi filmin yankıları devam ediyor. Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın hedef alındığı animasyon filmi için şoke edecek yeni iddiları bugünkü köşesinde yazdı.
ERDOĞAN ÇOK AĞIR KONUŞMUŞ
Devamının geleceği söylenen ancak silinen videonun, 3 bölümlük olacağı ve ikinci videoda Ekrem İmamoğlu ile Canan Kaftancıoğlu'nun yer alacağını iddia eden Pehlivan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yayımlanmadan önce bu videoyu izlemediğini, izleyince de çok ağır konuştuğunu yazdı.
Videonun bu yüzden silindiğini iddia eden Pehlivan, yazısında şunları kaydetti:
Biliyoruz, AKP “Yalan Üretim Merkezi” videosunu sildi. Bilmediğimiz ise bu CHP animasyonunun perde arkasındaki bazı noktalar. AKP içinde sordum soruşturdum ve şu iddiaları duydum:
1 Cumhurbaşkanı Erdoğan yayımlanmadan önce bu videoyu izlememiş. İzleyince çok ağır konuşmuş ve video böylece kaldırılmış.
2 AKP’li yöneticilerin ve bakanların bazıları videoyu görmezden geldi. Bu, genel merkezin “paylaşın” talimatına rağmen olmuş.
3 Aslında üç bölümlük bir animasyon serisi düşünülüyormuş. İkinci bölümde Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu işlenecekmiş. Ama tüm proje çöpe atılmış.
4 İletişim Başkanlığı’nın onayı olmadan işleyen bir tanıtım süreciymiş. Bu da büyük rahatsızlık yaratmış. Tabii, burada “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın AKP’nin tanıtım stratejisiyle ne ilgisi olur” haklı sorusu da ayrıca tartışılmaya değer.
5 Animasyon projesinin önemli ayaklarından biri, AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı. Videoyu yapan ajansa tüm projeyi iptal emri veren ise onun başındaki Hamza Dağ olmuş.
6 Başta Ayvalı olmak üzere Hamza Dağ’ın ekibine bir süre medyaya çıkma yasağı getirilmiş. İhalelerin verildiği Ayvalı’nın anket şirketi de AKP içinde tartışılmaya başlanmış.
Mağazada genç kadını taciz etti, kamera görüntülerine rağmen serbest bırakıldı !827 izlenme
Diyanet’ten komik ‘Mısıroğlu’na ziyaret’ açıklaması!352 izlenme
FETÖ'cü Enes Kanter'den Yunanistan'da skandal paylaşımı! Bayrağı kucakladı ve fotoğraf çektirdi.35 izlenme
Saray'ın anketçisi yeni anketi açıkladı, AKP'liler inanamadı!38 izlenme
Para yalının çatısına gitti öğrenci yurdunu su bastı8 izlenme
Nur topu gibi yeni vergi! Yılda 2 kez ödenecek!74 izlenme
Bilecik ve İzmir “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildi11 izlenme
Yaz günü domates lüks oldu: Pazarda fiyatı 30 liraya çıktı!68 izlenme
Berat Albayrak'a ekonomi konusunda güven yerlerde!
Adanalı vatandaş 'Bu yol daha yeni yapıldı, şu haline bakın ! Asfalt bugün dökülüyor, yarın bozuluyor !'
6 kişiye mezar olan bungalov evleri yıkım kararına rağmen faaliyetini sürdürmüş
RTÜK muhalif medyaya ceza yağdırdı: 7 kanala 22 milyon liradan fazla ceza