Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde büyük yıkım yaşayan kentlerden biri de Adıyaman oldu.
Depremin ardından yurttaşların yardım çağrıları, isyanları ve çaresizlikleri gündem olurken, AKP yönetimindeki devletin depremin ilk günlerinde yurttaşları çaresiz bırakması da hafızalardan silinmedi.
AKP’nin Adıyaman’da belediye başkan adayı olarak gösterdiği Ziya Polat ise Akit TV’de katıldığı bir programda yurttaşların depremde yalnız bırakılmasını hiçe sayarak açıklamalarda bulundu.
YamanTV isimli Adıyaman yerelinde yayın yapan bir kanal, AKP’li Ziya Polat’ın ifadelerini ve yurttaşların çaresizliğini bir videoda toplayarak “İnsan utanır be…” başlığını attı.
Videoda, Polat açıklamalarında depremin ardından Adıyaman’da yaşananları “Ufak tefek sıkıntı” olarak nitelendirirken, “İlk iki günden sonra hızlı bir şekilde toparlandık. Hızlı bir şekilde aksiyon alındı ama birileri bunu görmezler. Hellallik dilemeyi, o bir iki gün yaşanan sıkıntıları istismar ederek, ‘Adıyaman görülmedi, Adıyaman duyulmadı’ gibi istismar etmeye çalıştılar ve bunu şöyle istismar ediyorlar. ‘Depremde yıkıldı, biz altta kaldık. Bize gelmediler, bize yetişmediler’ şeklinde. Böyle çok basit… Tabii bunlar bunu hala istismar ediyorlar, 'Yıkıldı, döküldü' diyerek" ifadelerini kullandı.
YamanTV’nin videosunda yurttaşların çaresizce yaptıkları yardım çağrılarına ve isyan ettikleri görüntülere yer verildi.
Kaynak: Gerçek Gündem
Tarım arazilerinin kiralarına zam!
Halil Ergün'den halka sitem: "Ne zaman seslerini çıkaracaklar?"
Eleştirilerin hedefi olan AKP’li başkan o şirketlerden istifa etti!
Binali Yıldırım'ın çocuklarının kaç gemisi var?
ABD/İsrail - İran savaşında 4. gün geride kaldı! Orta Doğu'da ölüm ve yıkım durmadı: İşte gün boyu yaşananlar...
Zeyno Erkan mahkeme salonunda olanları anlatıyor 'Zarrab iki kez Erdoğan'ın ismini kullandı !'
Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın tutuklandı!
Kira bedelini altın olarak belirleyen İlahiyat profesörü bakanlığı kızdırdı
Erdoğan'dan Tamer Karadağlı talimatı! "Ak teneke" lakabı ile de gündeme gelmişti
Erdoğan, PKK hükümlüsünün cezasını kaldırdı