AKP Bolu Belediye Meclis Üyesi Tahsin Akduman hakkında, sosyal medyada yaptığı, "İngiliz sömürgecilerinin kurduğu 100 yıllık vesayet geçmişi geride kaldı. Bugün yeni bir dönemin başlangıcıdır. Artık bizim milletimizin asrı başlıyor" paylaşımı nedeniyle, Atatürk'e hakaret suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Bolu İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri ve AK Parti Bolu Belediye Meclisi Üyesi Tahsin Akduman, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili 9 Temmuz tarihinde sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "İngiliz sömürgecilerinin kurduğu 100 yıllık vesayet geçmişi geride kaldı. Bugün yeni bir dönemin başlangıcıdır. Artık bizim milletimizin asrı başlıyor. Ülkemize ve tüm dünyaya hayırlı olsun" yazdı.

BÜYÜK TEPKİ GELDİ
Akduman'ın paylaşımına sosyal medyadaki arkadaşları ve mesajını haber yapan birçok yerel gazete tepki gösterdi. Olayın kamuoyuna yansımasının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) de yüzlerce şikayet yapıldı. CİMER'e yapılan şikayetler sonrası savcılık harekete geçti. Tahsin Akduman hakkında, Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle Bolu 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/akpmeclisuyesinehakarettendavaacildiisteotwith103160.html
Erdoğan'ın başdanışmanı yine sosyal medyada ağzını bozdu: 'Seni yarın ters kelepçe ile aldırtmazsam..."6 izlenme
'Zam' söylentisi bile yetti: Vatandaş ucuz et için kuyruk oldu22 izlenme
Tavukçuluk sektörünün önde gelen şirketi konkordato ilan etti7 izlenme
Esnaf 'Lanet olsun' dedi, çay kazanını fırlattı! 'Bana devletten bir tek yardım yok, ocak da onların olsun kahveyi de kapatıyorum!'86 izlenme
MEB'den kafaları karıştıran karar! Öğrencilere 'Bir işletme ile sözleşme' şartı11 izlenme
Can Ataklı 'Sen 8-9 yıldır Esad düşmanlığı yapıyorsun, bükemediğin eli öpüyorsun ve buna zafer diyorsun !'259 izlenme
Dilan ve Engin Polat soruşturmasında MASAK raporunun ayrıntıları ortaya çıktı32 izlenme
Yeğenine cinsel istismarda bulunduğu DNA raporuyla kanıtlanan Osman Çur tahliye edildi, cezaevi önünde davul zurnayla karşılandı!79 izlenme
İstiklal Caddesi'nde bayrakları yere atan kişi gözaltına alındı
AKP'li YSK üyesinin kayyum sözleri yeniden gündemde: "Böyle bir şey olamaz! Sistem allak bullak olur!"
AKP'den emekliye yüzyılın darbesi: İşte en düşük emekli maaşına yapılacak zam
HSK inceleme başlattı! Adalet Bakanı Gül'den 'Elmalı davası' açıklaması