2020 Elazığ depreminde usulsüz yıkım ihalelerine imza atmayan, kurumdaki işe alımlarda AKP’lilerin torpil ve kayırma taleplerine onay vermeyen Elazığ Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş görevinden alındı. Şiş’in, AKP Elazığ milletvekillerin baskıları sonucunda görevinden alındığı ileri sürülürken görevinden alınma gerekçesinin ne olduğu ise açıklanmadı.
Elazığ Özel İdaresi’nde uzun yıllar görev yapan 2020 ve 2023 yıllarında meydana gelen depremlerde depremin izlerini silmek için etkili bir şekilde çalışan Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş görevinden alındı. Görevinden alınan Şiş’in yerine ise Özel İdere Genel Sekreter yardımcısı Cemil Yatkın’ın atandığı öğrenildi.
İçişleri Bakanlığının oluruyla 31.12.2019 tarihinde İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Ali Şiş 2 Ocak 2020’de İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atanmıştı. Görevinden 22 gün sonra Sivrice merkezli Elazığ depremi sonrasında usulsüz yıkım ihaleleri verilme kararlarına imza atmadığı için görevinden alınmak istenmiş ancak tepkiler sonrasında görevden alınma girişimleri sonuçsuz kalmıştı.
Alınan bilgiye göre AKP’li siyasilerin, özel idareye personel alımlarıyla ilgili taleplerini geri çevirmesi ve partiler arasında eşit mesafede hareket etmesinden rahatsızlık duyulması nedeniyle AKP’li milletvekillerinin baskıları sonucunda görevinden alındığı öğrenildi. Şiş’in görevinden alınmasıyla ilgili telefonla aradığımız Özel İdaresinden sorumlu vali yardımcısı Oltan Bayraktar telefonlarımıza cevap vermezken Elazığ Valiliğinin de görevden alma kararına ilişkin bir açıklama yapmaması dikkat çekti.
Sözcü
AKP’li belediyede dönen dolapları AKP’li isim anlattı: Orada çok büyük hırsızlık var!522 izlenme
Sivas'ta 500 TL’lik yardım coronayı unutturdu! Kuyruğun sonu görünmedi!98 izlenme
5 Afgan sığınmacı sahilde oturup küçük kızları video çekerek sosyal medya üzerinden paylaştı!47 izlenme
'Yandaşa 33 milyar dolar rantı' açıkladı: "AKP'nin vatanı parsel parsel satmadaki başyapıtı"28 izlenme
G-7'den gelişen ülkelere yatırım açıklaması35 izlenme
Sabah Gazetesi 'darbe gecesi tavla partisi' dedi, YALAN çıktı!586 izlenme
HDP Nasıl %12 Alır? Diyen Cübbeli Ahmet Hoca'dan Tartışılacak Sözler46 izlenme
2023 seçimleri için korkunç oy pusulası iddiası! AKP bunu da yapar mı?60 izlenme
AYM'den yıllar sonra gelen 'veri akışı' kararı: Anadolu Ajansı kusurlu bulundu
Son yılların en büyük torpil skandalı: Türkiye birincisi, ikincisi ve sınavdan 98 puan alan Şehit çocuğunu elediler!
Uyuşturucu suçlamasıyla sabaha karşı gözaltına alınan Polat çifti serbest bırakıldı
Kadınlar Gününde öldürülmüştü: Merve Nur cinayetinde şoke eden ayrıntı