Hobi bahçelerine yönelik yıkım ve ağır ceza planı, AKP içinde sert tartışmaya yol açtı. Son gerilim, AKP Ankara Vekili Osman Gökçek ile Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı arasında yaşandı.
Hobi bahçelerine yönelik düzenleme, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda sert tartışmalara neden oldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek arasında toplantıda karşılıklı sert sözler sarf edildi.
Sözcü'nün haberine göre; Yumaklı, tarım arazileri üzerindeki yapıların yıkılmasını savundu. Buna karşı çıkan Gökçek, “Oyumuzu burada kepçeyle vereceğiz, pazarları geziyorum vatandaş bu konudan şikayetçi” dedi. Yumaklı ise “Osman sen doğru konuşmuyorsun, ben de pazar geziyorum istikamette şikayet geliyor” yanıtını verdi. Gökçek de “Seçime 1.5 yıl kala vatandaşın evinin yıkılması yanlış, benim kişisel kaygım yok” sözleriyle itirazını sürdürdü.
Kamuoyunda “hobi bahçesi düzenlemesi” olarak bilinen çalışma, tarım arazilerine yapılan ev, bungalov ve tiny house gibi yapıların yıkılmasını öngörüyor. Düzenleme, bu yapıların sahiplerine verilecek cezaların da 250 kata kadar artırılmasını içeriyor.
Henüz Meclis komisyonundan geçmeden tartışma yaratan teklif, vatandaş tepkisinin yanı sıra AKP içinde de oy kaybı endişesini gündeme taşıdı. Parti kulislerinde, özellikle kırsal bölgelerde ve kent çevrelerinde bu başlığa dönük rahatsızlığın büyüdüğü konuşuluyor
Parti içindeki değerlendirmelerde, hobi bahçelerine ilişkin düzenlemenin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a da “oy kaybederiz” uyarısıyla anlatıldığı belirtildi. Bu itirazların ardından yeni bir çalışma yapılması yönünde talimat verildiği ifade edildi.
Meclis İmralı oylamasına hazırlanıyor24 izlenme
'Okudukça yok artık diyorum' ifadesiyle duyurdu: Tefecilik yapan imam köylülerin malına haciz getirdi50 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 18.910 yeni vaka tespit edilirken, 133 kişi hayatını kaybetti, 20.351 kişi sağlığına kavuştu!59 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nu şikâyet eden YSK üyesinin, Binali Yıldırım'ın oğlu ve avukatıyla Venezuela'ya gittiği ortaya çıktı!109 izlenme
Termik santrale Danıştay’dan veto!184 izlenme
İBB Meclisi'nde gerginlik! AKP'li Tevfik Göksu FETÖ hatırlatmasına dayanamadı, kürsüye yürüdü!74 izlenme
AKP yandaşı A Haber, Filenin Sultanları'nı böyle sansürledi!83 izlenme
AKP'de 'pelikan' kavgası 'En az FETÖ kadar tehlikeli bir an önce tasfiye edilmeli!'246 izlenme
Mehmet Cengiz’in özel jetini Fettah Tamince aldı
Menzil Tarikatı şimdi de film yapımcısı oldu!
15 yaşındaki çocuğa sarkıntılık iddiasına 6 yıl 9 ay hapis yedi, "Ne yaptıysam Allah rızası için yaptım" dedi!
AKP’li belediyeye ikinci yolsuzluk operasyonu: Belediye başkanının oğlu da gözaltına alındı