Fon skandalı soruşturmasında AKP'li Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya'nın 2,2 milyar liralık vurgun yaptığı ortaya çıkmıştı. Tepkiler peş peşe gelirken Fatma Betül Sayan Kaya AKP'den istifa etmişti. Kamuoyunda "Yeliz" olarak anılan eski AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı sosyal medya hesabından ilginç bir video paylaştı. "Herkes azabilir" diyerek tartışmaların önünü almaya çalışan Çamlı'nın sosyal medyadan paylaştığı video, kısa sürede tepki yağmuruna tutuldu.
Fon skandalının ardından gelen istifalar ve tepkiler sürerken video üzerinden bir savunma hattı çizen Çamlı, konuyu hızla muhalefet belediyelerine ve Osmanlı dönemine bağladı. Çamlı'nın olayların üstünü "Herkes azabilir" sözleriyle örtmeye çalışması dikkat çekti.
Açıklamalarında muhalefet liderlerini hedef alan Çamlı, Sudan'da karşılaştığı bir çocuğun sözleri üzerinden iktidarın "ümmetin umudu" olduğunu da iddia etti.
Konuşmasını daha da derinleştiren (!) Çamlı, Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılış sürecine ve Falih Rıfkı Atay'ın "Zeytindağı" kitabına atıfta bulunarak petrol ve toprak kaybının faturasını ise CHP'ye kesti.
TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ
Çamlı'nın sarf ettiği ifadeler ve fon skandalını tarihsel polemiklerle savunma çabası, vatandaşlar ve sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük bir şaşkınlık ve eleştiriyle karşılandı.
Yangından sonra rahatsız eden söylentiler: 'Bakan korunacakmış'
İBB’ye ikinci operasyon
Narin Güran'ın amcası Salim Güran'ı yakan kellik ilacı, Eğertutmaz Deresi'nin yakınında bulundu!
Eski bakanlara bakanlık bütçesinden koruma aracı!
Demokrasi nöbetçileri (!) çok büyük bir demokrasi aşkıyla yürüyor !
Koltuğu olana zam milyonlara gam düştü
Sağlık Bakanı Koca verileri açıkladı: 22.857 yeni vaka tespit edilirken, 276 kişi hayatını kaybetti, 14.527 kişi de sağlığına kavuştu!
Marmaris’te milyonluk tesisler çürüyor!
'Tesadüfen öğrendik' diye itiraf etti: AKP'li belediye halkı aylarca "hasarlı" binaya sokmuş!
Medipol için yasa tanımayan yağma: 10 yıl sınırına rağmen 29 yıllık kiralama nasıl yapıldı?
Metin Cihan paylaştı, “bir kereden bir şey olmaz” Ensar Vakfı doğruladı: Eski üyesinin İsrail ile ticareti ortaya çıkınca basını tehdit ettiler
Merkez Bankası'nda kavganın perde arkası: Bilal Erdoğan'ın okul arkadaşı görevden alındı, ipler böyle gerildi
Ünlü dondurmacı yüzde 100 keçi sütlü diyerek kandırmış: Topunu 75 TL'den satıyor
Bütçeyi tarumar edecek oy yatırımı!