Merkez Ankara projesi Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) aitken önce TOKİ’ye satılması sonra da Emlak Konut'a devrolması ile gündeme gelmişti. Başkent'in kent suçu olarak değerlendirilen projenin ihalesini ise AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın sahibi olduğu Pasifik İnşaat almıştı.
İş cinayetiyle de gündeme gelen projenin imar planında kusur bulundu. İdare mahkemesi kat yüksekliğindeki usulsüzlük nedeni ile imar planını durdurma kararı verdi. Kararın ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girerken proje için yeni bir imar planı hazırladı.
AKP’li Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) aitken TOKİ’ye satılan ve ardından da Emlak Konut’a geçen 125 dönüm büyüklüğündeki arazi için 2015 yılında ihale düzenlendi. İhaleyi, AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın sahibi olduğu Pasifik İnşaat aldı. Pasifik İnşaat ise arazi üzerine Merkez Ankara isimli bir proje inşa edileceğini duyurdu ve inşaata başlandı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; milyarlarca liralık projede yaklaşık 2 bin daire, bin 200 ofis ile 206 mağazadan oluşan alışveriş merkezi de yer alıyor. Ancak projeye dair yürütmeyi durdurma ve planların iptali istemiyle dava açıldı. İdare mahkemesi kat yüksekliğinin belirlenmediğini vurgulayarak, “Plan değişikliğinde belirtilen kat yüksekliğini gerekli kılacak nesnel ve bilimsel gerekçenin plan açıklama raporunda bulunmadığı, kat yüksekliğinin 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 6’ncı Maddesi hükümlerine aykırı belirlendiği belirterek” planlarını iptal etti.
Bakanlık yeni planda, kat yüksekliğine dair “serbest” ifadesi yerine ‘’en çok 145 metre” ifadesine yer verdi.
Özel imar planı hazırlanan milyarlarca liralık projesi inşa eden Rize Güneysu doğumlu Fatih Erdoğan, eski ABB Başkanı AKP’li Melih Gökçek döneminde de belediyeden milyonlarca liralık ihaleler aldı. Erdoğan’ın Orpaş Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, 2011 ile 2014 yılları arasında tam belediyeden tam 142 milyon TL’lik dört ayrı ihale aldı.
Pasifik İnşaat, Ankara’da TOKİ’nin Ufuk Üniversitesi’nden aldığı arazi üzerine Next Level Alışveriş ve İş Merkezi’ni de kamu bankası olan Ziraat Bankası’ndan aldığı krediyle inşa etmişti.

Next Level’ın alışveriş bölümüne, Pasifik İnşaat borçları ödeyemediği için Ziraat Bankası’nca el konulmuştu.
Fatih Erdoğan’ın şirketi, İstanbul Kemerburgaz’da AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’ne ait 78 bin dönümlük arazinin ihalesini almasıyla da gündeme gelmişti. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın, İstanbul Etiler girişindeki eski Levent Jandarma lojmanlarının yer aldığı arsa için düzenlediği ve “Ortaköy İhalesi” olarak bilinen ihaleyi de yine Pasifik İnşaat kazanmıştı.
Öte yandan geçen ağustosta sağanak yağış ve fırtınaya ilişkin günler öncesinden uyarı yapmasına rağmen Merkez Ankara Projesi Şantiyesi’nde çalışan işçiler, sahaya çıkarılmıştı. Kolon kalıbının devrilmesi sonucu stajyer Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Taha Öztürk yaşamını yitirdi. ODTÜ mimarlık öğrencisi Ege Kıratlı ve inşaat mühendisliği öğrencisi Emre Çetin ise ağır yaralandı.
Yabancı çalışanın asgari ücreti fırladı: En düşük maaş 20 bin TL'yi geçti50 izlenme
Tasarruf da yatırım yükü de yurttaşın sırtında: Yolcu garantisi tutmayan havalimanlarına 199,7 milyon Euro ödendi!48 izlenme
İlk askeri kafileyi taşıyan THY uçağı Ankara’ya indi54 izlenme
AKP'li Belediyeye Mustafa Armağan tepkisi! "29 Ekim haftasında Atatürk ve İnönü düşmanlığı tescilli Mustafa Armağan'ı çağırmak hakarettir"44 izlenme
İsrail’den flaş sözde Ermeni soykırımı kararı! Reddedildi195 izlenme
Ali Yerlikaya kendini çok fena trolledi: Yanlış mesajı böyle paylaştı27 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın iddialarını yalanlayan belge ortaya çıktı!54 izlenme
Seçim sonrası Araplara pazarlanacak yer belli oldu: Arapları getirip doğa harikasını tanıttılar43 izlenme
CHP iktidara gelirse HDP'ye bakanlık verecek mi? Kılıçdaroğlu'ndan bomba iddiasıyla ilgili ilk açıklamayı yaptı. "Hayır yok öyle birşey"
Deport edilecekti: 5 yıldır Türkiye’de bulunan Cihatçı lider serbest bırakıldı!
Son ankette CHP önde DEM ise sürpriz yaptı
Kendi gitti saltanatı kaldı! 3 yıldır zarar eden Et ve Süt Kurumu'nun 4 yöneticisi maaşları çifter çifter götürüyor!