Üsküdar Burhaniye’de boğaz sırtlarında sit koruma altında bulunan 56 bin 628 metrekarelik arazinin imarı, 2008 yılında İBB Meclisi kararı ile değiştirildi. Boğaziçi siluet alanlarında yüksekliğin 6.50 metre olarak belirlenmesine karşın Şehrizar Konakları için yükseklik 9.50 metreye çıkarıldı.
Emlak Konut’a ait arsa üzerine Ahmet Çalık’ın şirketi GAP tarafından, 20102014 yılları arasında Şehrizar Konakları yapıldı. Arazinin imar planları, Boğaziçi siluetini deldiği için şehircilik ilkelerine, kamu yararına aykırı bulunarak defalarca mahkemeler tarafından iptal edildi. Ünlü site, FETÖ kumpası 1725 Aralık operasyonuna da konu olmuştu.

AKP’YE YAKIN İSİMLER DAİRE SAHİBİ
Arazi üzerinde şu an 38 blokluk 209 lüks daireden oluşan Şehrizar Konakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve eski bakan Berat Albayrak’ın kurucusu olduğu Özel Nun Okulları’nın ilkokulu, Hz. Ali Camisi bulunuyor. Lüks sitede Berat Albayrak ve ailesinin, Erdoğan’a yakın isimlerden Remzi Gür ile Cihan Kamer’in ev sahibi olduğu biliniyor.

3 PLAN VE YAPI RUHSATLARI İPTAL EDİLMİŞTİ
Mahkemelerin iptal kararlarına rağmen lüks site inşa edildi. Şu an geçerli bir üst ölçekli planı bulunmayan lüks sitenin arazisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği yeni bir plan hazırlayarak itirazlar için 3 Ocak 2024 günü askıya çıkardı. Yeni planın açıklama raporunda davalar sonucu 2008 ve 2010 tarihli imar planları, 39 adet yapı ruhsatı ve 2012 tarihli imar planının yüksek yargı tarafından iptal edildiği hatırlatıldı. Son olarak iptal edilen planda “konut, yönetici merkez alanı ve dini tesis alanı” fonksiyonları ile “1. ve 3. derece doğal sit alanı” sınırlarında kalan arazide geçerli bir üst ölçekli plan bulunmadığından yeni plan hazırlandığı kaydedildi.

PARK VE YOL DÜZENLEMESİ YAPILDI
Plan açıklama raporunda önceki planların başlıca iptal gerekçesi olan siluet alanında yer alan bölümün gerçekleşen imar uygulamaları ile kamuya terk edilen park alanında kaldığı belirtildi. Aynı zamanda imar uygulaması sonucu planlarla belirlenen park alanlarının kamunun eline geçtiği ve böylece büyük bir kamu yararı oluşturulduğu kaydedildi. Kat yüksekliği ile taban alanının ise Boğaziçi Kanunu’nda tanımlanan azami ölçüler dikkate alınarak belirlendiği ve yasal sınırlar içinde kaldığı aktarıldı. Arazi yapılaşmış olduğu için fonksiyonlarda ve yapılaşma koşullarında bir değişiklik yapılmadı. Daha önceki planda gösterilmeyen arazinin kuzeyinde bulunan 28 bin 432 metrekarelik park ve 11 bin metrekarelik mevcut yollar plana işlendi.
Sözcü
Erdoğan’ın avukatlarının Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in beraatine itirazı reddedildi!45 izlenme
CHP’nin Balıkesir adayı Ahmet Akın'ın yerine mesajlar attılar: "Siyasi ahlaksızlığın daniskası"34 izlenme
Mansur Yavaş teker teker açıkladı ve ekledi: Umarım Ankara’da yaşananlar İstanbul’da yaşanmaz139 izlenme
"Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız" diyen Turgut Altınok'un 2019 seçimlerinden sonra 600 kişiyi işten attığı ortaya çıktı31 izlenme
Bir köy öğretmeni, minik öğrencileriyle birlikte kumbarada para biriktirmeye karar verdi ve ortaya bu görüntüler çıktı36 izlenme
‘İktidar tarımı bitiriyor’204 izlenme
Nasuh Mahruki Akbelen’deki kıyıma lanet okudu ‘Üç kuruş para için…’41 izlenme
Düzce'de, Adalet Yürüyüşü kampının önüne 1 kamyon gübre döktüler !640 izlenme
Kahramanmaraş depremlerinde can kaybı ve yaralı sayısı artıyor
Yandaş Süleyman Özışık, AKP'ye açtı ağzını yumdu gözünü! 'Hırsızlık sende, yolsuzluk sende, namussuzluk sende!'
Yurttaşlar TÜİK verilerine inanmıyor: "TÜİK yalancı bir kurum, söylediği hiçbir şeye inanmıyorum. Bu hükümeti değiştirmek gerekiyor, bilinçli oy kullanmamız gerekiyor"
Destek vatandaşa değil şirketlere