Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Maliye Bakanı Nureddin Nebati, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AKP’li Egemen Bağış, dönemin İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de katıldığı bir törenle Şubat 2016’da temeli atılan Esenler Tekstilkent Camisi’nin inşaatı, aradan 7 yıl geçmesine rağmen hâlâ bitirilemedi.
Başkan Göksu, 2016'da temeli atılan cami için 22 Ekim 2019 tarihinde ikmal (tamamlama) ihalesi açtı. İkmal ihalesini, Birlik Elektrik İnşaat firması 9 milyon 685 bin 959 TL’ye aldı. Dolar kuruna göre güncelleme yapıldığında, ihalenin bugünkü bedeli yaklaşık 31 milyon lira oldu.
Birinci ikmal ihalesi ile cami inşaatını tamamlayamayan Esenler Belediyesi, ikinci kez ‘Esenler Tekstilkent Camii İkmal İnşaatının Yapılması Yapım İşi’ ihalesi açtı. İhale 15 Kasım 2022 tarihinde yapılacak.
CAMİNİN ARSASI VERGİ BORCUNA GİTTİ
Esenler Belediyesi, kendi mülkiyetindeki arsaya 2016 yılında, Tekstilkent Kooperatifi ve Bilal Erdoğan'ın icra kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile iş birliği yaparak Esenler Tekstilkent Gençlik Külliyesi’nin temelini atmıştı. Söz konusu külliye, cami yapımını da kapsıyordu. Ancak üçlü protokolle temeli atılan külliye inşaatı yarım kalınca, Esenler Belediyesi cami yapımını kendi üstlendi. İlk projeye göre cami inşaatı 1082 ada 5 parsele yapılacak, öğrenci yurdu ise bitişiğinde bulunan 1082 ada 27 parsele inşa edilecekti. Ancak bu arada Esenler Belediyesi, devlete olan vergi borçlarına karşılık caminin arsasını Maliye'ye devretti. Arsası vergi borcuna karşılık Maliye'ye devredilen caminin inşaatı ise halen devam ediyor.
Sayıştay'ın 2020 yılı raporlarında, söz konusu cami inşaatının arsasının Maliye'ye devredilmesiyle ilgili muhasebeleştirme işleminin hatalı olduğu belirtilmişti.
(ANKA)
Kuzey Marmara'da 'garanti' tutmadı, fatura yine halka!50 izlenme
Vatandaş evine ekmek götürmekte zorlanırken, pandeminin ortasında 30 milyona Vilayetler Evi!96 izlenme
İşsiz baba isyan etti: Koronayla değil, açlıkla savaşıyoruz71 izlenme
Esnaf salgına dayanamadı64 izlenme
Türkiye, Lübnan ve Gambiya’ya sağlık yardımı yapacak36 izlenme
Müteahhit ve müşavirlere 7 ayda 20 milyar! Bol keseden aktarmışlar!114 izlenme
Dünya mirasındaki tarihi katliam görüntülendi: "Bu yapılan ihanettir"35 izlenme
AYM, AKP'yi kapatma kararını reddedince Erdoğan bakın neler demişti: "Demokrasimiz bir büyük ayıpla yaşamak zorunda bırakılmamıştır. Millet iradesi, yargıyla karşı karşıya getirilmedi"17 izlenme