Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "suç örgütü kurmak", "kaçakçılık", "dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" iddialarıyla başlatılan soruşturma, Türkiye'nin gündemine oturdu. Soruşturma çerçevesinde, aralarında Habertürk, Bloomberg ve Show TV gibi önemli medya kuruluşlarının da bulunduğu Can Holding'e bağlı 121 şirketin yönetimine Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyum olarak atandı.
Operasyonun seyrini sosyal medya platformu X üzerinden "tuhaf" olarak nitelendiren AKP’li Şamil Tayyar, holdingin iki patronunun firari durumda olduğunu, yönetim kurulu başkanının ise tahliye edildiğini hatırlattı. Tayyar, "İddialar çok vahim. Kaçakçılık, dolandırıcılık, kara para, suç örgütü vesaire" ifadelerini kullandı.
Tayyar, 121 şirketi kapsayan bu denli ağır bir dosyanın beş kişiyle sınırlı kalmasını hatırlattı. Bu durumun, devlet içindeki bir güç mücadelesine işaret ettiğini belirten Tayyar, "Duyduklarımın yalan olduğunu düşünmek istiyorum. Umarım yalandır. Aksi halde bir arınma fırsatı daha kaçar, yazık olur" ifadelerini kullandı.
Tayyar’ın paylaşımı şu şekilde:
“Can holding operasyonu, tuhaf bir şekilde ilerliyor.
İki kardeş patron firari, yönetim kurulu başkanı tahliye, içeride 5 tutuklu var.
Oysa holding bünyesindeki 121 şirkete el konmuş, Habertürk, Bloomberg, Show TV kayyıma devredilmişti.
İddialar çok vahim.
Kaçakçılık, dolandırıcılık, kara para, suç örgütü vesaire.
İBB soruşturmasında koruma bile içeri alınırken, 121 şirketi kapsayan bu ağır dosyanın 5 kişiyle sınırlı tutulması, belli ki devlet içi güç savaşının çok sert geçtiğini gösteriyor.
Duyduklarımın yalan olduğunu düşünmek istiyorum.
Umarım yalandır.
Aksi halde bir arınma fırsatı daha kaçar, yazık olur.”
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında on kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınan altı şüpheli, 15 Eylül tarihinde Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye çıkarılan şüphelilerden beşi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Can Holding Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ'a ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandı. Holdingin patronları olan Mehmet Şakir Can ve Kemal Can'ın da aralarında bulunduğu dört kişi ise halen aranıyor.
65 yaş yasakları tek tek geri geliyor! 22 kente yükseldi!163 izlenme
Sedef Kabaş'ı tutuklayan hakim kıdemsiz çıktı!68 izlenme
Sanayi, ihracat ve turizmin başkentlerini yönetecekler23 izlenme
Küçük çocuğa cinsel istismardan tutuklanan şeyhe, oğlu ve müritleri sahip çıktı!162 izlenme
Bomba iddia! Erdoğan TRT'de konuşmadan önce kimler dolar aldı?55 izlenme
Alçaklar, TBMM Başkanvekili CHP'li Levent Gök'ü de linç etmek istemiş !119 izlenme
Zafer Partisi'nden Özdağ'ın tutukluğuna neden olan rapor hakkında flaş iddia21 izlenme
BBP’li belediye başkanı ‘Sana oy vermeyeceğim’ diyen 70 yaşındaki emekliyi yumrukladı!35 izlenme