AKP’li Rümeysa Kadak, Meclis’te yaptığı konuşmayı sosyal medya hesabından “Bizim bir gençlik hayalimiz var” notuyla paylaştı.
Kadak konuşmasında “Bizim bir gençlik hayalimiz, derdimiz var. Gençlerin kendi yeteneklerini keşfedebildikleri alanlara kolaylıkla ulaşabildikleri, bu alanlara ulaşımlarını kolaylaştırdığımız ve aynı şekilde doğuda yaşayan arkadaşlarımızın kodlama robotik öğrenmemesinin tek sebebinin canlarının istememesi olduğu, gençlerin hayal kurmaktan çekinmediği ve bu hayalleri gerçeğe dönüştürdüğü, her bir arkadaşımızın spor, kültür, sanat faaliyetlerinden eşit faydalanabildikleri bir ülke hayal ediyoruz. Her genç için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
“GENÇLERİN AHI SİZİ YAKACAK”
Kadak’ın yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu. Birçok yurttaş, Kadak’ın sözlerini alıntılayarak tepki gösterdi. Bir kullanıcı “Dün bir üniversiteli genç daha intihar etti. Sizin hayallerini çaldığınız torpilsiz AKP'li olmayan gençlerin ahı yakacak sizleri..” ifadelerini kullandı.
Çorlu Tren Kazası’nda oğlunu kaybeden Mısra Öz ise “Aladağ” da çocuklar okumak için okul bulamıyor. Okula gitmek için kaldıkları yurtta yanarak ölüyor. Ve bu durum hala aynı şekilde devam ediyor. Bu bahsettiğiniz hayallere ulaşabilmek için önce var olan gerçeği görmeniz gerek. Kodlama bir kenara dursun. Eğitim imkanı sağlayın.” paylaşımını yaptı.
TUVALET KAĞIDINA GELEN ZAM HATIRLATILDI
Kadak’ın sözlerine verilen tepkilerden bazıları şu şekilde:
Nereden geldi bu para?
Türkiye serveti en çok eriyen 2. ülke!
İran, Hürmüz Boğazı’na mayın döşedi
Aleyna Kalaycıoğlu'nun annesinin ifadesi ortaya çıktı! "Canbay kızıma şiddet uyguluyordu"
Sedat Peker'den 10 bin dolar açıklaması: Metin Külünk'e verdiği paraları açıkladı!
İsrail’in savunma doktrini 'demir kubbe' mahvoldu, ateşkes isteyecek
Bir rakı grubuna zam geliyor: Yarından itibaren geçerli
Asgari ücret zammı patrona az geldi
Hindistan değil Alanya Barlar Sokağı! Bir erkeğe 15 erkek düşüyor
Fatih Altaylı Bahçeliye Halil Konakçı'yı sordu: "Size göre, Hatay Türk toprağı mıdır, Arap toprağı mıdır?"
Asgari maaş, asgari yaşama yetmiyor! Açlık sınırı ilk kez 20 bin lirayı aştı
Milyonlarca emekli ve memuru isyan ettirecek karar: Ocak ayında eksik maaş alacaklar
Bakan Bilgin duyurdu: EYT'de 'SGK' bilmecesine yeni yanıt!
Cemal Enginyurt: "İttifak olmasa da CHP aynı oyu alırdı. CHP, kendi oyunu almıştır. Herkes aklını başına alıp teşekkür etmeli, şükran duymalı"