AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk canlı yayınında seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kübra Par ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Kurtulmuş’a "Kaybetmeye hazır mısınız? Sandıkta yenilirseniz Türkiye demokratik bir olgunlukla bu geçiş sürecini tamamlayabilir mi?" diye soruldu. Kurtulmuş, "Bu soruyu aslında başkalarına sormanız lazım. Biz demokrasiyi içselleştirerek, demokrasi konusunda kavgaları vere vere bugünlere kadar milli siyaset geleneğinin bugünkü temsilcileriyiz" yanıtını verdi.
SANDIKTA ÇIKAN SONUCA SAYGILIYIZ
Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:
"Yeri geldi rahmetli Menderes darağacında asıldı, yeri geldi rahmetli Özal, 'Çankaya'nın düşmanı' dendi. Türkiye'de iktidar partileri, ana muhalefet partisi kapatıldı. 27 Nisan muhtırasını bir cümle ile geçiyoruz ama o günün e-muhtırayı verenler telefonları kapatıp, kaçtı gitti.
Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği bir şey var, biz kefenlerimizi giydik, siyaset yaptık. Tarihsel bir hesaplaşmanın içine girmek istemem. 27 Mayıs, 28 Şubat, 27 Nisan'ın üstündeki örtüyü açtığınız zaman antidemokratik güçlerin kimler olduğu, Cumhuriyet mitinglerinde orduyu kimin göreve çağırdığı ayan beyan ortadadır.
Milletin üstünde bir tek söz söylemedik, bundan sonra da söylemeyiz. Sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın. O karara saygılıyız."
Odatv.com
EYT'de önemli detay: Diğerlerine göre daha geç mi emekli olacaklar?
Yolcusuz havalimanı için yeni ihale
Ahmet Hamdi Çamlı için skandal iddia: AKP'li eski milletvekili tek tek anlattı
AKP'li Uşak Belediyesi'nde yolsuzluk bitmiyor!
Deprem, seçim, 100. Yıl… İşte 2023 böyle geçti
Cumhuriyet'in Diyarbakır'ın köyünde kurduğu okulda bakın neler oldu?
Sedat Peker hedef almıştı: AKP'de 'Demirören' kavgası büyüyor!
Kahramanmaraşlı vatandaş: 'Nerede bu hükümet? Nerede bu Erdoğan? 99 depremini eleştiren adam nerede?'
Zehirlenme faciasında gözaltı sayısı yükseldi: Otel mühürlendi
İsrail'den bir suikast daha! Kassam Tugayları'nın komutanı öldürüldü
Mahalleliden evet sorusuna kapak gibi #Hayır yanıtı :D
Azmettirici Servet Bozkurt 2 kişiyi öldürüp kaçtı, Selma Ateş sordu: "Mühebbet hapis yiyeceği için '1 kişiyi daha öldürsem hiçbir şey fark etmez' düşüncesiyle bizi de mi öldürecek?"
En sıcak anketin sonuçları ortaya çıktı: Şapkayı önüne koydurup düşündürtecek
Gürsel Tekin mahkeme kararını tanımıyor! "Görevimin başındayım" dedi