Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımına geçmesiyle doların ateşi yükseldi. Fed'in aksine Merkez Bankası'nın da faiz indirmesiyle kurdaki yükseliş durdurulamaz oldu.
Fed'in faizi seri şekilde yükseltmesiyle 18 liranın üzerine çıkan kur, 7 Ekim tarihinde 18,74'le rekor tazeledi. Dolar şu sıralar ise 18,50-18,60 arasında gidip geliyor.
Türkiye'de kurun yüksek olması, fiyatları da doğrudan etkiliyor. İthal ürünlerin fiyatının dolar üzerinden belirlenmesi nedeniyle fiyatlar otomatik olarak yükseliyor. Özellikle teknoloji ürünleri dolar nedeniyle cep yakıyor.
Herkes doların düşmesini dört gözle beklerken, AKP'li Metin Külünk'ten akıllara ziyan bir çıkış geldi. Doların düşmemesini dolarizasyona bağlayan Külünk, vatandaşın elindeki doları çıkarmasıyla kurun 7-8 liralara düşeceğini söyledi.
Külünk dijital yayın yapan Polemik TV'de katıldığı bir programda, "1947'li yıllardan beri, IMF politikalarından beri Türkiye bir dolarizasyon problemi yaşıyor. Bugün Türkiye'de vatandaş mevduat tasarruf aracı olarak kullandığı doları elinden çıkarırsa, Türkiye'de dolar 7-8 liraya düşer." ifadelerini kullandı.
Gerçek Gündem
10 yıl önce İstanbul bayramda bomboş olurdu, parasızlıktan kimse bir yere gidememiş ki şimdi Hindistan gibi!
Katar Kraliyet Ailesi için yapıldı! Yalova'da inşa edilen sarayın yapımı bitti
Gözaltındaki Merdan Yanardağ'dan ilk mesaj!
Sır gibi saklanan ihaleyle ilgili flaş gelişme! En düşük teklifi bakın hangi firma verdi!
Müjdat Gezen’in adli kontrol kararı kaldırıldı
Demokrasi nöbetçileri (!) çok büyük bir demokrasi aşkıyla yürüyor !
Kahramanmaraş'taki katliamın ardından Ayser Çalık Ortaokulu kapatılıyor!
Hamile hemşirenin devlet hastanesinde darp edildiği anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı!
AKP'li Başkanın düğününde salgın önlemini hatırlatan polisi sürdüler!
Erdoğan'ın hesabı piyasadan döndü
İYİ Parti'den AKP'ye geçecek vekile ait şirketin 3 senedir tek kuruş vergi ödemediği ortaya çıktı!
41 bin yoksulun elektriğini kestiler
Ali Sabancı-Vuslat Doğan Sabancı çiftinin sağlık durumuyla ilgili son gelişme: '9-10 ameliyat daha olması lazım'
Sabah istedi, Deniz Çakır'a yargılama yolu açıldı!