AKP'nin İBB ve Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Hamdullah Arvas, Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.
Zeynep Şenpınar’ın öldürülme sebebinin kişisel yaşantısı olduğunu iddia eden Arvas, “Dikkat edin son yıllarda soysal medyada özellikle Zeynep Şenpınar benzeri kadın ölümleri gündeme getiriliyor. Hikaye aynı; özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi. Sizce bu tesadüf mü, yoksa maksatlı yapılan bir algı yönetimi mi? Edep yahu” ifadelerini kullandı.

“BİR KADIN KATİLİNDEN FARKI YOKTUR”
Arvas’ın ifadelerine feminist Avukat Feyza Altun da Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Altun, “Bu insanlar yönetimde söz alıyorlar. Belediye başkan yardımcılığı döneminde belediyeden yardım isteyen kim bilir kaç kadını ‘gayrimeşru’ diye yaftalayıp sırtını döndü. Özgürlük düşkünü gayrimeşru diyerek bir cinayeti meşrulaştıran kafanın bir kadın katilinden farkı yoktur gözümde” ifadelerini kullandı.

TWİTTER’DA PEDOFİLİYİ SAVUNAN PAYLAŞIMI RETWEETLEMİŞTİ
Arvas, Twitter hesabından, “15 yaşındaki çocukların evlenip çocuk sahibi olabileceği” sözleri de retweetleyerek pedofili savunmasına destek olmuştu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Öte yandan Arvas, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için imzalanan İstanbul Sözleşmesine de tepki göstermiş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Evet konu meşhur İstanbul sözleşmesi kadına özgürlük adı altında bizi biz yapan bütün değerlerimize savaş açan, Muhafazakar ve Gelenekçi Aile yapımızın bozulmasına neden olan, toplumun maneviyatına zarar veren bu sözleşmenin ve ilgili uygulamalarının çok geç olmadan iptali gerekir” ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?
Muğla’da yaşayan Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden geçen yıl mezun olan Zeynep Şenpınar, milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.
'Oya göre yol' diyen AKP'li Belediye Başkanı'ndan yeni paylaşım314 izlenme
Adapazarı Müftülüğü Kuran-ı Kerim’i böyle çöpe attı !816 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Maratonu'nu başlattığı sırada TRT apar topar reklama girdi35 izlenme
Diyanet'ten IBAN fetvası! Yöneticiye mal lazım olursa...186 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde tetikçiyi getiren Vedat Balkaya: “Tetikçi bana ‘küçük bir hesabım var, sen bekle’ dedi”80 izlenme
Bakan Murat Kurum'un kuzeni, iki kişiyi öldürüp kaçtı!46 izlenme
AKP'li belediye 30 Ağustos’ta Atatürk tişörtlü cansız mankenlere engel oldu56 izlenme
Yılbaşında çekirdek çitleyeceğiz22 izlenme