İstanbul Üsküdar’da yer alan Şehrizar Konakları’na ilişkin koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planları 5. Kez mahkeme kararıyla iptal edildi. TMMOB Mimarlar Odası’nın açtığı davada, İstanbul 5. İdare Mahkemesi; yapı ve nüfus yoğunluğunu artıran, donatı alanlarını azaltan, siluet hattını dikkate almayan ve ilgili kurum görüşlerini içermeyen planların şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına aykırı olduğuna hükmetti. Dava sürecinde atanan bilirkişi heyeti, planların daha önce Danıştay tarafından iptal edilen 2012 tarihli planlarla benzer nitelikler taşıdığını böylece önceki mahkeme kararlarının gerekçelerini ortadan kaldırmayan yeni planlar da yargıdan döndü.
Arazi üzerinde şu an 38 blokluk 209 lüks daireden oluşan Şehrizar Konakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve eski bakan Berat Albayrak’ın kurucusu olduğu Özel Nun Okulları’nın ilkokulu, Hz. Ali Camisi bulunuyor. Lüks sitede Berat Albayrak ve ailesinin, Erdoğan’a yakın isimlerden Remzi Gür ile Cihan Kamer’in de ev sahibi olduğu ifade ediliyor.
Metiner-Soylu kavgasında iki kritik itiraf!70 izlenme
Espressolab'da sandalyeler havada uçuştu! 4 kişi gözaltında44 izlenme
Atatürk köşesi yaptı, sürgün edildi23 izlenme
İmamoğlu davası ertelendi36 izlenme
AKP'de 'Büyük kopuş' paniği! Bayram ziyaretleri vekiller için kabusa dönmüş18 izlenme
Akademide nokta atışı ilanlar tam gaz48 izlenme
İşte Ekrem İmamoğlu'na destek için toplanan rakam249 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 49.792 yeni vaka tespit edildi, 69.845 kişi sağlığına kavuşurken, 206 kişi hayatını kaybetti!69 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 6.076 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.325.435’e, can kaybı da 48.668’e yükseldi!
Geçiş garantili yolun sözleşmesi imzalandıktan sonra 'şirketler lehine' değiştirildi!
192 sayfalık ihanet mesajları ifşa oldu
6 yaşındaki çocuğa istismarda ifadeler ortaya çıktı!