AKP yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı ikinci meclis toplantısı Başkanvekili Ahmet Bostancı başkanlığında yapıldı. 20 gündem maddesinin görüşüldüğü Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilk gündem maddesi Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2025-2029 yıları Stratejik Planı’nın görüşülmesi talebi hususunda hazırlanan Plan Bütçe Komisyonu Raporunun görüşmesi oldu.
Rapor üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, MTA’nın (Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü) şubat ayında bir rapor yayımladığını belirtti.
Raporda Yeşilhisar ilçesinde 6,7 büyüklüğünde bir depremin olma olasılığından bahseden Özer "Yeşilhisar’da 6,7 büyüklüğüne yakın bir depremin vakti gelmiş olabilir. Allah esirgesin Kayseri kent merkezinde büyük yıkımlar olabilir, diyor. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.
Stratejik planda yer alan, ‘Toplumun afetlere karşı dirençliliğini ve farkındalığını artırarak, gelişen ve değişen teknolojilerle her türlü afete ve acil duruma karşı hızlı, etkili ve kapsamlı bir müdahale yapmak’ başlığı üzerinde konuşmasını sürdüren Özer şunları kaydetti:
- Şöyle bir soru sormak istiyorum. Bu madde altında aramızda belediye başkanları da var. Afet toplanma alanlarını biliyor muyuz mahallemizde? Yani burada bu tarz eğitimlerin de verilmesi gerekiyor. Eğer MTA'nın raporu doğru ise, devletin bir kurumun raporu doğru ise bir sıkıntı yaklaşıyor bize doğru. Bununla ilgili gerekli afet çalışmalarının yapılmasını da detaylarını da önümüzde görmek istiyoruz.
Özer’in konuşmasına ise Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AKP’li Meclis Üyesi Ahmet Tural ilginç bir yanıt verdi.
"Adı üstünde afet buna yapılacak bir şey yok" diyen Tural, "Hava kirliliği dediniz. Havayı biz kirletmiyoruz. Kömür tüketimi şehrimizde belli, doğal gaza da zaten ulaştık. Yani Tanrı ile aramıza girmeyin. Bunların hepsi doğal afet. Bir başka rapordan bahsettiniz, Yeşilhisar… Halit Başkan herhalde ilçeye döndü, ‘herkes evini boşaltsın, deprem olacak' diye meclisi terk etti" ifadelerini kullandı.
AKP’li Ahmet Tural'ın doğal afetlerle ilgili "Tanrı ile aramıza girmeyin" sözleri Belediye Meclisi'nin Eylül ayı ikinci oturumuna damgasını vurdu.
Sözcü
Metrobüs tacizcisine meydan dayağı !
CHP'li Tuncay Özkan hakkında soruşturma
Proje yarım kaldı: 3. Köprüde demiryolu unutuldu!
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin 'EYT geç emekli olmak demekse, AKP 2008’de çok daha ağır bir EYT getirdi'
'Bay Kemal'e oy verirseniz neler olacak' dedi anlattı, AKP'liler anlatılanları gerçek sandı!
Bakanlığın sokağa çıkma yasağı kararı sonrası ortalık karıştı ! İstanbul'da kuyruk kavgası kameralara yansıdı !
Son ankette AKP'de büyük düşüş, CHP yükselişe geçti!
Özgür Özel Çankaya'dan seslendi: "Seçimle gelen seçimle gider aksini aklından geçirenin aklını alırız"
Memur ve emekliye zamda yeni hesap: Erdoğan talimat verdi, rakam ortaya çıktı!
İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkan Vekili İşmen uyardı: Salgınla mücadelede planlama eksikliği var