AKP'de 20022007 yılları arasında milletvekilliği yapan Akgül, aynı zamanda Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın başkanlığını yürütüyor. Geçen yılın rakamları dikkate alınarak “2018 sayılarla israf raporu” hazırlandı.
Vakıf, “Gereksiz, amaçsız ve yararsız yere yapılan her türlü iş ve işlem ile harcamayı israf olarak değerlendirmekteyiz” diyerek israf hesabını neye dayalı yaptıklarını ortaya koyuyor. Rapora göre Türkiye'nin 2018 yılı GSYH 3 trilyon 700 milyar 989 milyon lira ve bu milli gelirin yüzde 15'i israf ediliyor. Buna göre 555 milyar lira kaynak israfa gitti.
Türkiye'deki israf alanlarını 4 ana kategoride değerlendiren Akgül, “Altın, gümüş, bronz ve düz israf alanları” başlıklarını ifade ediyor. Altın israfa örnek olarak SGK'ya bütçeden ilave olarak 87 milyar aktarılmasını, gümüş israf olarak ise iç borç faizine 50 milyar lira ödenmesini gösteriyor.

AKP Diyarbakır eski milletvekili ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Aziz Akgül
Akgül, bir yıl içinde 214 milyar liralık gıda israfı yapıldığını belirterek, ‘ekmek' örneği veriyor: “Ülkemizde 300 gram üzerinden günde yaklaşık 85 milyon ekmek üretiliyor, tüketim ise 79 milyon civarında. Geriye kalan 6 milyon ekmeğin günlük çöpe gittiği ifade edilmekte. Türkiye'de bir yılda yetişen 49 milyon ton meyve ve sebzenin yüzde 2540'ı kaybolmaktadır” dedi.

Türkiye’de günde 6 milyon ekmek çöpe atılıyor
Akgül, kamu kesiminde yaşanan israfa ilişkin ‘tedbir' olarak şunları önerdi:
* Gereksiz, amaçsız ve yararsız harcama ve faaliyetleri yapmayın ve asla kamu yönetiminde gereksiz olan Tasarruf Genelgesi yayınlamayın.
* Her birim veya kamu faaliyeti için ‘niçin' sorusunu sorun. Eğer bu iş veya işlem gereksiz ise finanse etmeyin.
* Yardıma ihtiyacı olmayanlara, çeşitli kanallardan ödeme yapmayı durdurun.
* Şeffaflığı ve vergi adaletini sağlayın.
* Gelecek nesillere adil olmayan ve gereksiz borç yükü bırakmayın.
* Kamu yönetiminin serbest piyasaya gereksiz müdahalesini önleyin.
* Performansa dayalı açık, şeffaf ve adil bir personel yönetim anlayışı hâkim kılınmalıdır.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sondakikaakplieskivekildenisrafraporuyilda555milyartl5524235/
Konut satışı karşılığı vatandaşlık uygulamasıyla yabancı sayısı iki kat arttı44 izlenme
TMO'dan bir garip ihale! Yabancıya yarı fiyatına satıldı!239 izlenme
Vergi yüzsüzleri 26 Ağustos’ta açıklanacak71 izlenme
AKP’li belediyeden 65 yaş üstü ve öğretmen ulaşım kartlarına kısıtlama! Ek ücret getirdi37 izlenme
AKP’li Şamil Tayyar’dan Mehmet Uçum'a ağır sözler: 'Devleti içeriden çökertiyorlar'63 izlenme
Sokak röportajında skandal sözler! “Dünyada 2 tane İsrail Devleti kuruldu. Birisi 1923 Türkiye Cumhuriyeti, diğeri 1948’de kurulan İsrail"56 izlenme
Türkiye’de karşılıksız çek tutarı yüzde 50 arttı!170 izlenme
Taksitli harcamada tarihi düşüş34 izlenme
Avrupa Konseyi vahim tabloyu açıkladı: Türkiye 2020'de nüfusa oranla cezaevine girişlerde ilk sırada!
Ekonomistlerden YEP için ortak yorum: Palavra
CHP’den Erdoğan’a sert sözler! "İmralı’daki mektup arkadaşına mektup yaz"
Erdoğan'ın en yakınıydı: "Dost acı söyler" diyerek verdi veriştirdi!