AKP Grup Başkanvekili Elitaş, kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesine ilişkin kanun teklifinin, Meclis Başkanlığına sunulduğunu bildirdi.
Meclis’te konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Elitaş, “28 Kasım 2022 den önce sözleşmeli personel statüsünde olanlar kadroya alınacak” dedi.
Elitaş, “Belediyelerde çalışan sözleşmelilerde 3 yıl şartı aramadan kadroya geçecek. Toplam 458 bin 615 çalışanı kapsıyor. Sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin yasa teklifini Cumhur İttifakı ortağımız MHP ve Mustafa Destici’nin de imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunduk” diye konuştu.
Elitaş, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yapılacak yasal düzenleme ile ilgili de konuştu. Elitaş, “EYT taslak metni henüz Meclise gelmedi. EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz. Bir süre gerekiyor, yasalaştıracağız. Bu konuda bizden takvim beklemeyin. Bakanlıktan metin geldikten sonra 10 günlük bir çalışma süresi olacak” dedi.
Canlı yayında tepki çeken asgari ücret iddiası! 'Yalan söylemeyin İstanbul'da asgari ücret alan kimse yok'34 izlenme
İşçi, memur, emekli de ‘ek bütçe’ istiyor!29 izlenme
Abdullatif Şener'den korkutan sözler!2820 izlenme
Esenyurt'ta bunu da gördük! Kayyum 'seçilmiş başkan' gibi eşantiyon dağıtıyor!9 izlenme
CHP'li belediyeden üniversite öğrencilerine 1000 TL ulaşım desteği18 izlenme
Rusya-Ukrayna gerilimi: Ortalık kan gölüne dönecek uyarısı geldi… Yüzlerce tank Harkov’a ilerliyor39 izlenme
Köroğlu heykeli AKP'li eski belediye başkanına benzetilerek yaptırılmış!172 izlenme
Fransa'da yaşayan gurbetçiden beyin yakan paylaşım: "Fransa'da mağazadayım. Bizim bayrağımız asılmış. Bunlar Recep Tayyip Erdoğan öncesi yoktu"23 izlenme
CHP'li vekil Tahsin Ocaklı: "Rize Pazar'da kafes tipi balık çiftliklerine karşı yapılan eyleme destek verdiğim şirket yetkilileri tehdit etti"
Bir annenin 23 Nisan'daki isyanı yürekleri dağladı: "Parası olana mı bayram? 23 Nisan sadece zengin çocuklarına mı armağan edildi?"
Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı'na arazi yetmiyor!
Bankacı Seçil Erzan ile ilgili flaş gelişme! Silivri'ye sevk edildi, Bahar Candan ve Nihal Candan ile aynı koğuşta