Düzce Belediyesi iştirak şirketlerinde pandemi dolayısıyla ertelenen 2020 genel kurul toplantısı geçen günlerde yapıldı. Düzce Belediyesi Beltaş A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı Fevai Arslan oldu.
Eski AKP Düzce Milletvekili olan Arslan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için, “Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider” ifadelerini kullanmıştı. Arslan’ın bu açıklamaları ‘Erdoğan’ı Allah’a benzettiği’ iddiasıyla tepki toplamıştı.
Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, Düzce Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Cihan Ünal ise Belka A.Ş.’ye yönetim kurulu üyesi yapıldı. Düzce AKP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi İmran Aktepe ise Beltur A.Ş.’nin yönetim kurulunda yer aldı.
Başkan Özlü’nün bakanlık yaptığı dönem şoförü olan Murat Aydın’ın ise Ulaşım A.Ş.’nin yönetim kurulunda yer alması dikkat çekti.
Ayrıca, 2019 yerel seçimlerinde koltuklarını kaybeden Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’e ve Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna’ya da belediye şirketlerinde görev verildi.
Recep Tuna hakkında belediye başkanlığı yaptığı dönemde altyapı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla iddianame düzenlenmişti. Tuna hakkındaki şikâyeti ise savcılığa MHP’li Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu yapmıştı.
Yolsuzluk iddiasıyla yargılanan bir ismin belediyeye ait şirkette yönetici yapılmasına ilişkin Cumhuriyet'e konuşan Başkan Özlü, “Yeni Başkan Mustafa Koloğlu, Recep Tuna ile aralarındaki siyasi çekişmeyi yargıya taşıdı. Süreç devam ediyor. Mahkûm olursa görevden alırım. Tuna’nın hırsızlık yapmayacağına inancım tam olduğu için görev verdim. Bu, bir siyasi hesaplaşma” dedi.
Bakanlık dönemindeki şoförüne verilen göreve ilişkin ise Özlü şunları söyledi:
“Murat Postoğlu, benden önce de Düzce Belediyesi’nde şoför olarak çalışıyordu. Milletvekili olunca yanıma almıştım. Bakanlık görevine gelince makam şoförüm oldu. Belediye başkanı olunca o da belediyeye döndü. Belediye araçlarını özelleştirince Ulaşım A.Ş’ de görev aldı. Bunun neresi yanlış? Adamın mesleği bu.”
http://www.krttv.com.tr/gundem/akpliduzcebelediyesininistiraklerinetanidikisimlerih68984.html
Uludağ’da dereler boş, su şirketlerinin kasaları dolu!151 izlenme
Seferihisar Belediyesi CHP'de kaldı! Oylama ilk turda sonuçlandı, başkanvekili CHP’li Fuat Gümüş oldu19 izlenme
Bir rezalet daha! '128 milyar dolar nerede?' afişi için tuhaf kaldırılma gerekçesi!79 izlenme
Bu taktikler İsrail ordusunu felç etti18 izlenme
Halk TV'ye canlı yayında saldırı düzenleyen 5 kişi serbest bırakıldı!76 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanı açıkladı... Bakın 128 milyar dolara ne olmuş?63 izlenme
Son anket sonuçları açıklandı: "İki parti sıçrama yaptı, iktidar çok hızlı bir düşüş içine girecek"51 izlenme
Beş asker şehit! Acı haberler peş peşe geldi…74 izlenme
ABD/İsrail-İran savaşında 6'ncı gün geride kaldı: Washington ve Tel Aviv savaş suçlarına tam gaz devam ediyor
Almanya'da sefa sürüp Türkiye'de AKP'yi savunan gurbetçileri kimse böyle anlatmadı: Foyalarını tek tek ortaya döktü!
Süte büyük zam yolda!
Trabzon Havalimanı'nda büyük tehlike: 2021'de yenilenmişti, son 3 yılda 6 kez bakıma alındı, 15 gün önce yine kapatıldı