Şanlıurfa’daki AKP’li Haliliye Belediyesi, hazırladığı afişlerle sosyal medyada dalga konusu haline geldi.
Belediyenin “Gençlik merkezlerimizin gurur tablosu” başlığıyla sokaklara astığı afişte, bazı öğrencilerin “İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tıp Fakültesi’ni” kazandığı iddia edildi. İTÜ’de tıp fakültesinin bulunmadığını belirten sosyal medya kullanıcıları, belediyi mizahi yorumlarla tiye aldı.
Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Haliliye Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Hamdi Çiçek, yanlışın ‘öğrencilerin hatalı bilgi vermesinden’ kaynaklandığını savundu.
Çiçek paylaşımında, “Öğrencilerin sehven yapmış olduğu hatalı bildirimden dolayı bir yanlışlık olduğu belirtilmiştir. Öğrencilerimizin yerleştirme belgelerini kontrol edebilirsiniz” dedi.
İlginç afişten öğrencileri sorumlu tutmaya çalışan Çiçek, belediye yetkililerinin İTÜ'de tıp fakültesi olmadığını bilmemesine ilişkin ise herhangi bir özeleştiri vermedi.
İKİ ÖĞRENCİ ÖZEL ÜNİVERSİTEYE YERLEŞMİŞ
Ayrıca Çiçek, paylaşımında öğrencilerin hangi bölümleri kazandıklarını gösteren ekran görüntülerine de yer verdi.
Bu paylaşıma göre “İTÜ Tıp Fakültesi’ni kazandığı” ilan edilen gençlerin Harran Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin tıp fakültelerine yerleştikleri görüldü.
‘Özel okul’ statüsündeki İstanbul Aydın Üniversitesi’ni kazanan öğrencinin burssuz olarak ücretli şekilde, İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’ni kazanan öğrencinin ise “yüzde 25 indirimli” okuyacağı görüldü.


Asgari Ücret Komisyonu'nun bugün düzenlenen ilk toplantısı sona erdi.27 izlenme
Yerel seçim öncesi kaçak yapılaşma tam gaz26 izlenme
Zam yağmuru! Doğalgaz, benzin, LPG, kömür el yakacak!34 izlenme
Koronavirüs tedavisi gören annesini görmek isteyen adam 2 güvenlik görevlisini bıçakladı!135 izlenme
ABD Hazine Bakanlığı’ndan Türkiye’ye yaptırım kararı!77 izlenme
Adana'da, deprem sırasında hastanedeki panik kamerada67 izlenme
Meral Akşener'den 'çoklu maaş' tepkisi: "Haram olsun, zıkkım olsun! Bunun hesabını hep birlikte soracağız"39 izlenme
Gıdayı bu kez enerji çarpacak! Enerji kesintileri raflardaki gıda çeşitliliğini azaltıp, fiyatları artıracak46 izlenme