Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın imzasını attığı kararla tüm kamu kurumlarının araç envanteri çıkarılıyor. Sancaktepe Belediyesi’nin araç kiralama bedeli ise dudak uçuklatıyor. Araç kiralama, işletme ve akaryakıta senelik ödenen tutar 37.600.000 TL.
Tasarruf önlemleri kapsamında çok sık gündeme gelen kamu araçları ile ilgili kapsamlı çalışma başlatıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın imzasıyla tüm kamu kurumlarına bakanlıklar, bağlı ilgili kuruluşlar, KİT'ler ve belediyelerden sahip oldukları ve kiraladıkları araç envanterleri istendi. Berat Albayrak imzalı yazıda, tüm kamu kuruluşları, bakanlıklar, belediyelerden ve Kit'lerden 14 Eylül'e kadar gerekli listeyi göndermeleri istendi. Böylece ilk defa kamu ve belediyelerin sahip olduğu araçlarla ilgili net fotoğraf ortaya konulmuş olacak.
DURUM VAHİM...
Sancaktepe Belediyesinin araç envanteri ise şöyle: Belediyeye ait 105 araç bulunurken 163 araç ise kiralık özel firmalara ait. Araç kiralama,işletme ve akaryakıta senelik ödenen tutar 37.600.000 TL. Otobüs kiralma faaliyetleri için 5 Milyon TL, araç ve iş makineleri kiralama faaliyetleri 11 Milyon 300.000 TL, hizmet araçlarının işletim faaliyetleri ise 11 Milyon TL civarında. Toplamda 30 Milyon TL harcama yapılırken, akaryakıt ve diğer giderlerle birlikte bu rakam 37 milyon TL’ye yaklaşıyor.


http://www.yurtgazetesi.com.tr/turkiye/akplibelediyeninarackiralamatutaridudakucuklattih110900.html
İzmir’deki çirkin duvar yazısıyla ilgili AKP’den tepki!98 izlenme
Eğitim-Sen: İmam hatip zorunlu hale geldi306 izlenme
Polisten Boğzaiçi'li öğrenciye "Kafanıza vurursak daha az zeki olursunuz"281 izlenme
Yurttaşın maaşındaki kayıp milyarları aştı! DİSK-AR teker teker açıkladı23 izlenme
CHP'den Anıtkabir'e 'Cumhuriyet' yürüyüşü30 izlenme
Esenyurt'ta 29 sandık başkanı AKP üyesi çıktı!216 izlenme
Son ankette MHP'ye büyük şok!43 izlenme
Yanıt verecek bir yetkili aranıyor: Bir daireye 727 seçmeni nasıl sığdırdınız?646 izlenme