Bakanlığın da 1997’ye kadar orman sınırları içinde bulunan, özelleştirme için imarı değiştirilerek tarla vasfı kaybettirilen arsa için uygunluk verdiği öğrenildi.
ŞİMŞEK AÇIKLADI
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygun görüşü doğrultusunda Atatürk Ormanı’nın dibindeki 21 dönümlük yeşil alanı turizm tesisleri ve konut yapılması planıyla satışa çıkardıklarını açıkladı. CHP Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, SÖZCÜ’nün haberi üzerine Bakan Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Şimşek, Atatürk Ormanı’na eklenmesi istenen yeşil alanın, 2016 yılında özelleştirme kapsamına alındığını, geçen ay da turizm tesisleri ve konut yapılması planıyla satışa çıkarıldığını söyledi.
Şimşek, soru önergesine şu yanıtı verdi: “Taşınmazın mevcut durumuyla özelleştirilmesinde sakınca olup olmadığına ilişkin Şile Orman İşletme Müdürlüğü ile yapılan yazışmada, taşınmazın tamamının kesinleşmiş orman tehdit sınırları dışında, orman sayılmayan alanda kaldığı bildirilmiştir.”

Evrim Rızvanoğlu
CHP’li Evrim Rızvanoğlu, Atatürk Ormanı’nın dibindeki ağaçlık alanın tapu kayıtlarında ‘tarla’ vasfında göründüğünü, 1997 yılında 2B uygulaması kapsamında orman sınırları dışına çıkarıldığını bildirdi.
Sözcü
Kılıçdaroğlu dünyaya seslendi: Beni Erdoğan’la karıştırmayın40 izlenme
İran’ın balistik füzelerle vurduğu İsrail'in başkenti Tel Aviv’deki yıkım ve yaşanan panik anları gözler önünde55 izlenme
Kızılay'a atanan İlhami Yıldırım'ı tanıyalım: Ya bu ülkede eşşek gibi sessizce yaşayacaksınız ya da defolup gideceksiniz!1686 izlenme
Murat Ongun paylaştı: İBB soruşturmasındaki tanık Orhan Cevahiroğlu'nun yalan ifade verdiği ortaya çıktı31 izlenme
Gerici Akit Tv'den canlı yayında silahlı cihad çağrısı !1563 izlenme
Ali İsmail Korkmaz 27. yaş gününde anılıyor55 izlenme
İslamcı dergi Türkiye’yi böyle çizdi sosyal medya birbirine girdi!80 izlenme
İmamoğlu İstanbul'daki son durumu açıkladı: Fark yeniden yükseldi!1174 izlenme
AKP'li ilçe başkanından kontrol noktasında durdurarak GBT yapmak isteyen jandarma personeline ağır hakaretler! "Pislikten başka bir şey değilsin"
Perşembe Yaylası’nda sondaj çalışmalarına tepki büyüyor! “Bu yaylaya sahip çıkacak bir Müslüman yok mu?”
İsrail'in Lübnan'a saldırısı başarısız oldu: Nasıl kaçtıklarını bilemediler
İsrail’den Lübnan’a yeni tehdit