Erbilgin, 2015 ve 2017 yılları arasında, belediyenin 5 bin 700 metrekare arsayı, belediye tarafından tadilatı yapılan 3 katlı bir konağı ve yine belediyeye ait çadır kafeyi TÜGVA’ya bedelsiz olarak tahsis ettiğini söyledi.
TAHSİSLER BEDELSİZ YAPILMIŞ
Kentin imkan ve olanaklarının derneklere, vakıflara ve cemaatlere peşkeş çekildiğini söyleyen Erbilgin, yarım kalan TÜGVA yurdunun önünde açılama yaparak, “Bu bina, devletin mallarının bir şehrin olanaklarının cemaatlere, vakıflara nasıl kullandırıldığının örneklerinden birisi. Bu bina 5 bin 700 metre kare alan üzerinde inşa edilmiş ve henüz inşaatı tamamlanmamıştır. 7 Aralık 2015 yılında belediye meclisinin 205 nolu kararı ve o gün görev yapan meclis üyelerinden altısının ret oyuna rağmen adı TÜRGEV daha sonra TÜGVA olacak olan vakfa 25 yıllığına bedelsiz tahsis edilmiş. O gün AK Parti belediyesi sadece şehrin en değerli parsellerinden olan bu yeri tahsis etmekle yetinmemiş, 1 Mart 2017 tarihinde 3 katlı konağı 10 yıllığına TÜGVA’ya bedelsiz tahsis etmiş, yetmemiş daha sonra belediyeye ait çadır kafeyi yine 10 yıllığına TÜGVA’ya bedelsiz olarak vermiş. Bunun için de İçişleri Bakanlığı’ndan onay alınmış” dedi.
“BARINMA SORUNU ÇEKEN ÖĞRENCİLERE VERİLSİN”
Kentte barınma sorunu yaşayan üniversiteli öğrenciler olduğuna dikkat çeken Erbilgin, “Bu kentin çocuklarının, insanlarının kreşlere, parklara, kütüphanelere ihtiyaçları varken, sırf kendi cemaatleri ve vakıfları örgütlensin diye bu şehrin kaynaklarını gözünü kırpmadan vakıflara vermişler. Şimdi yapılması gereken Kastamonu Belediyesi, acilen bu tahsisi iptal ederek ya da ilgili bakanlık acilen bu tahsisi iptal ederek ve yarım kalan bu inşaatı tamamlayarak yurt sorunu yaşayan, barınma sorunu yaşayan kız çocuklarımıza tahsis edilecek hale getirmelidir. Bu binada yeniden bu ülkenin evlatlarının kullanacağı biçimde tamamlanıp halkın hizmetine sunulmalıdır” diye konuştu.

Deniz Harp Okulu’nda eğitim alan "Deniz Aslanları" açıklama yaptı!116 izlenme
'Din adamıyım yalan söyleyemem' demişti: Gezi müezzini organ bekliyor45 izlenme
"Biz orada streçe sarılmış bir domatesi 30 Euro'ya alıyoruz Türkiye'de her şey ucuz " diyen gurbetçi kadının iddiası havada kaldı: Almanya'da bir adet domates 30 Euro değil 28 sent çıktı!27 izlenme
Kredi kartı ve nakit çekimde faiz şoku!33 izlenme
İşte Suriye krizinin 10 yıllık faturası!96 izlenme
Bilecik’teki Kuran kursu kapanış töreninde 4-6 yaş çocuklara türban ve takke takıldı27 izlenme
Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi’ne 161 personel alımına, 5 binden fazla kişi başvurdu!67 izlenme
Mehmet Şimşek sinyali vermişti: Vergi sistemine sil baştan düzenleme!32 izlenme
Taksici terörü bu kez Kağıthane'de: Kadın yolcuya tehditler savurup erkek arkadaşına kafa attı
AKP'li belediyenin çalışanından Atatürk, İnönü ve muhalif siyasetçilere çirkin hakaretler!
Binali Yıldırım’dan israf itirafı! "Biraz abarttık, ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız!"
Depremi fırsata çeviren Kızılay yöneticilerinin dudak uçuklatan maaşları