Almanya’da yeni ısınma sistemleri ve fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerjiye geçişle ilgili yasa meclisten geçti. Buna göre kademeli olarak 2026'dan sonra evlerde kullanılan fosil ya da gaz türevi ısınma modellerinin yüzde 65'i yenilebilir enerjiden olacak.
Bunun için de, evlere ısı pompası ve güneş paneli destekli sistemler kurulacak. Yani, tüm ısıtma sistemleri, borular, banyolar, kaloriferler değişecek. Bu hedefi gerçekleştirebilmek için de 2023 yılına kadar yeni 60 bin sucu ve kaloriferci gerekecek.
AYLIĞI 2500 EURO'YU BULACAK
Daha önce Nitelikli Göç Yasası da meclisten geçmişti. Türkiye'de bu konuda meslek eğitimi olanlar, yetkili olanlar, bunu kanıtlarlarsa, bu yönde iş yapan firmayla anlaşma yapıp Almanya'ya gelebilecek.
Bu kişilerin en az A2 düzeyinde Almanca bilmesi bir şart olarak öne çıkıyor. Kalorifer ve su tesisatçısı çalışanı ya da kalfasına saatte en az 20 Euro ödenecek.
Almanya’da çalışmaya başlayan kişilerin aylık maaşları ise 2500 Euro'yu bulacak. Usta ya da şirket sahipleri içinse üst sınır yok.
MESLEKİ EĞİTİMİ OLMAYANLAR DA KABUL EDİLECEK
Almanya'da bu mesleği öğrenmek için 3.5 yıllık bir meslek eğitimi süreci gerekiyor. Ancak, bu alanda işçi olmak için bu da şart değil.
Örneğin işten biraz anlıyorsanız, yetki belgesi olan bir su ve kalorifer tesisatçısının yanında iş bulmak mümkün oluyor. Sadece yetki gerektiren işler için firmanın onayı gerekiyor.
Almanya'da şu anda bu işleri yapan yaklaşık 50 bin Alman şirketi bulunuyor ve onlardan randevu bile alabilmek büyük bir mesele.
Çünkü şu anda bile talebe yetişemiyorlar. 2024 yılından sonra yılda 500 bin sistemin, yeni haliyle devreye alınacağı düşünüldüğündü, Türkiye'den bu alanda gelmek isteyenlere tüm kapıların açık olduğu görülüyor.
Sözcü
Botaş’ın gaz alım maliyeti düştü ama vatandaşa indirim yapmadı!56 izlenme
Erdoğan, Ahlat Köşkü’nü arkadaşına yaptırıyor!110 izlenme
Tavuk kırıntısını vatandaşlar yemek yapmak için alıyor iddiası!36 izlenme
Erdoğan daha önce neler demiş neler! Herkes İmamoğlu'nu hatırlattı20 izlenme
Altılı Masa ortak aday konusunda anlaştı26 izlenme
14 Mayıs seçimleri sonrası zam rüzgârı29 izlenme
Büyük düşünürden müthiş tespit ! 'İnsanlar azmasın diye Allah ekonomik kriz yaratıyor'508 izlenme
Narin'in ardından Diyarbakır'da bir kayıp daha! 17 yaşındaki lise öğrencisi Beyza Yıldırım'dan iki gündür haber yok20 izlenme
AKP'li Hatipoğlu'nun vaadi yatsıya kadar yandı: Hayvan Bakımevi dedi, öldürdüğü avlarla fotoğrafları çıktı
Paris sokaklarında 'Her şey çok güzel olacak' pankartı
'Boykot' dediler tersi oldu: Türkiye'nin İsrail'den ithalatı savaş öncesini aştı
Esnaf yılbaşı sofralarına hindi yerine horoz satıyor