Mülkiyetindeki taşınmazları Diyanet İşleri Başkanlığı’na verdiği gerekçesiyle eleştirilen AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’nden bir yeni tahsis hamlesi daha geldi. Belediyenin mülkiyetindeki arsanın Diyanet’e tahsisi için Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, oybirliği ile onaylandı. Tahsisin 25 yıllık olacağı bildirildi.
Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Konya Büyükşehir Belediyesi, ekim ayı meclis toplantısın gündem maddelerinden biri de “Diyanet İşleri Başkanlığı’na arsa tahsisi” maddesi oldu. Tahsise yönelik Konya Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu 9 Ekim’de Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunuldu.
TAHSİS SÜRESİ 25 YIL
Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu, 12 Ekim tarihli Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı’nda görüşüldü. Komisyonun raporunda şu ifadeler kullanıldı:
“Mülkiyeti Belediyemize ait, Selçuklu İlçesi Büyükkayacık Mahallesi’ndeki taşınmazın cami yeri ve alanı olarak kullanılmak üzere Selçuklu İlçe Müftülüğü’ne, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18’inci maddesinin e bendi gereği 25 yıl süre ile bedelsiz olarak tahsisi komisyonumuzca uygun görülmüştür.”
MECLİS’TEN EVET OYU
Rapor doğrultusunda belediye meclisi toplantısında, belediye mülkiyetindeki bin 56 metrekarelik arsanın Diyanet İşleri Başkanlığı Selçuklu İlçe Müftülüğü’ne tahsisi oylandı. Oylamadan, belediye arsasının Diyanet’e tahsisine, “Evet” oyu çıktı.
TEMMUZ’DA DA TAHSİS
Konya Büyükşehir Belediyesi, temmuz ayında da Meram Yaka Mahallesi’nde bulunan mülkiyetindeki arsayı, cami yeri olarak kullanılmak üzere 10 yıl süre ile müftülüğe verdi. Nüfusu 4 bin 243 olan mahallede, tahsisin ardından sekizinci caminin yaptırılacağı kaydedildi.
KRT
Erdoğan ‘milletin çeşitliliği’ demişti: Fatih Altaylı “Anayasadan Türklüğü çıkaracaklar, ilk 4 maddeye dokunmak konusunda da bazı adımlar atılabilir”57 izlenme
Başkan, belediyeyi Atatürk ile donattı!137 izlenme
İlde alarm verildi! Vaka sayısı bir günde yüzde 50 arttı!83 izlenme
A Haber canlı yayınında vatandaş isyan etti 'İşsizlik diz boyu, artık bir çare bulsunlar!'98 izlenme
Kamuoyu Araştırmacısı Günal Ölçer aktardı: “Ölü seçmenin yerine oy kullanıldı. 22 bin 46 kişi!”52 izlenme
Birinci olan aday yerine bölüm başkanının akrabasını atadılar!82 izlenme
Trabzon Havalimanı'nda en fazla uçuş yapılan ülkeler belli oldu: Türkiye'nin ne yöne gittiği de böylece ortaya çıktı55 izlenme
AKP'li başkan, 'dava satma' dersi verdi; o artık YRP'li... İlk işi hesabını kapatmak oldu33 izlenme