Yeniden Refah Partisi (YRP), AKP’den bir belediye başkanını daha kadrosuna kattı. Yeniden Refah, Afyonkarahisar Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün AKP’den istifa ederek, partilerine katıldığını duyurdu.
Mustafa Çöl, AKP’den aday gösterilmeyince Yeniden Refah’tan Sandıklı Belediye Başkan adayı oldu.
Çöl, Yeniden Refah’tan aday olmasına ilişkin yaptığı açıklamada, AKP’den aday gösterilmeyerek haksızlığa uğradığını savundu.
Çöl, yaptığı açıklamada, “Çok kıymetli hemşehrilerim; Sizlerin teveccühü ile 30 yıl sonra Sandıklı Belediye Başkanlığına üst üste 2 defa rekor oyla seçilmiş bir belediye başkanı olarak sayısıyız eser ve hizmetleri ilçesine kazandırmış bir başkanken 2024 Belediye başkanlığı aday belirleme sürecinde ilçemizde yapılan tüm anket çalışmalarında açık ara farkla birinci çıkmış olmama rağmen karalama kampanyaları, masa başı entrikaları ve manipüle edilmiş anket sonuçları sebebiyle yıllarca gönül verdiğim partimden aday gösterilmedim. Sandıklı milliyetçiliği yaparak sizlerin emanetini koruduğum ve Sandıklıdaki kamu kurum ve kuruluşlarında ve belediyemizde kendi ilçemizin evlatlarının çalışması gerektiğini savunduğum için kişiselleştirilmiş siyasi çıkar çatışmalarıyla haksızlığa uğratıldım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan saygım sevgim ve muhabbetim bakidir. Hizmet etmekten onur ve gurur duyduğum Sandıklılı hemşehrilerimin yoğun ısrarlarına kayıtsız kalamayarak Kıymetli merhum Prof . Dr. Necmettin Erbakan hocamızın evladının kurucusu ve genel başkanı olduğu Yeniden Refah Partisinin davetine icabet ederek 2024 Yerel seçimlerinde Sandıklı Yeniden Refah Partisi Belediye Başkanı adayıyım . Bu kadim şehrin kaderini Sandıklı halkı belirleyecektir. Sizleri Allah’a kendimi size emanet ediyorum. Sandıklımıza hayırlı olsun” İfadelerini kullandı.
Çöl’ün Yeniden Refah’a katılmasının ardından eski paylaşımları akıllara geldi.
Mustafa Çöl, geçmişte AKP’den ayrılan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nu hedef alarak, “Nefsimi ayaklar altına alırım, asla dava arkadaşlarımın kalbini kırmam.” Dedikten sonra davasını satan Ahmet Davutoğlu’na halk cevabını oktan verdi “Davanı satmayacaktı!” Vatandaşlarımız adına soruyorum, ne karşılığında davanı sattın?” ifadelerini kullanmıştı.

Böyle bir paylaşıma imza atan Mustafa Çöl, Yeniden Refah’a katıldıktan sonra sosyal medya hesabını erişime kapattı.
Çöl'ün Yeniden Refah'a katılınca sosyal medya hesabını kapatmasının ardından, gazeteci İsmail Saymaz'dan da tepki geldi.
Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Twitter’da AK Partili olmayanları ve Erdoğan’ı eleştirenleri ihanetle suçlayan Sandıklı’nın trol Belediye Başkanı Mustafa Çöl, üçüncü kez aday gösterilmeyince Yeniden Refah’a geçmiş. Geçerken de, eski yazdıkları önüne konmasın diye Twitter hesabını kapatmış. Utanmaz adam" ifadelerini kullandı.
Çöl’ün şahsi internet sitesinin ise halen güncellenmediği ve AKP logolarının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının olduğu gibi durduğu görüldü.

Kaynak: Gerçek Gündem
AKP'nin dev özelleştirme kararına parti içinden isyan bayrağı! Açık açık 'yanlış' dedi35 izlenme
CHP’den Erdoğan ve Bahçeli hakkında suç duyurusu!1058 izlenme
İmamoğlu'ndan dikkat çeken teğmenler hamlesi32 izlenme
Adnan Oktar davasında 91 tahliye86 izlenme
Sedat Peker'den yeni görüntü49 izlenme
Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusu! "Asıl fahişe sensin"120 izlenme
SGK şubeleri önünde EYT kuyruğu63 izlenme
Ekonomist Selçuk Geçer: "Gol yediklerinin farkına vardılar, şimdi ufak ufak yukarı itiyorlar doları!"62 izlenme