Erkaya Yırık'ın merkeze alınması ile boşalan Elazığ Valiliği’ne Cumhurbaşkanlığı Kararı ile daha önce Elazığ'da Vali Yardımcılığı görevinde bulunan İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ömer Toraman atandı.
Elazığ Valisi Erkaya Yırık'ın görevden alınmasının, Ocak 2020'de meydana gelen Sivrice depremi sonrası sürecin yönetilmesi konusunda AKP Elazığ İl Yönetimi ile Vali Erkaya Yırık arasında son zamanlarda yaşanan tartışmaların ardından gelmesi dikkat çekti.
AKP İL BAŞKANI TARAFINDAN SERT BİR ŞEKİLDE ELEŞTİRİLMİŞTİ
Deprem sonrası durum ve bina yıkımları ihaleleleri konusundaki toplantılara sadece iktidar mensubu parti il başkanlarının davet edilmesini eleştiren muhalefet partilerinin Elazığ İl Yöneticileri'ne cevap veren Vali Erkaya Yırık, “Bir davet söz konusu değil. Spontane gelişen bir durum söz konusu” demişti.
Bunun üzerine AKP İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Valinin açıklaması akıl dışıdır. Devlet adamının böyle bir açıklama yapması düşünülemez. Deprem sonrası durumun görüşüldüğü koordinasyon toplantısı sayın valimizin ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Olay bu kadar açıktır. Vali Bey'in bizim toplantıya katılmamızdan haberinin olmama ihtimali yoktur. Devlet teamüllerini bilen herkes şunu iyi bilir ki: bir vali böyle bir açıklama yapmaz. Valiler neyi temsil ettiklerini en iyi bilen devlet adamlarıdır. Bir devlet adamının böyle bir açıklama yapması ihtimal ve akıl dışıdır. Tartışmanın düzeyi siyasetimizin niteliğini de belirleyecektir” şeklindeki sözleri ve uslubu ile Vali Erkaya Yırık'ı ağır biçimde suçlamıştı.
AKP Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, geçtiğimiz hafta içinde de Kanal 23'de katıldığı bir programda, deprem sonrası, hasar gören ve yıkılması gereken kamu binaları için yapılan ihalelerde usulsüzlük yapıldığını belirterek, bu konuda yetki kullanması gereken makamların görevlerini yapmadığını söylemiş ve “Vicdanım rahat değil” ifadesini kullanmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akplibaskanlatersdusmustuvaligorevdenalindi6682850/
Zam senaryoları sil baştan: Memur ve emekli ne kadar zam alacak?48 izlenme
İzmir Bayraklı'da CHP‘nin adayı İrfan Önal’ın seçim afişleri AKP‘ye ait seçim aracının içinden çıktı!36 izlenme
Hakkari'den acı haber, 3 Şehidimiz var...159 izlenme
Erbakan, AKP'den üç başkan daha transfer etti34 izlenme
Özel harekât polisi ailesini katledip intihar etmişti: Bomba Olcay Kılavuz ve Sinan Ateş iddiası62 izlenme
Trump için Atatürk’ün emanetleri taşınacak23 izlenme
Paramızı garantili yuttular28 izlenme
CHP, Diyarbakır’da ezber bozdu40 izlenme
AKP'li belediye yine bildiğimiz gibi: İhale bu sefer de yabancıya gitmedi!
Madımak’taki ateş hiç sönmedi! Katliamın üzerinden tam 31 yıl geçti…
Başsavcılıktan Osman Kavala’ya gözaltı kararı!
Lübnan Al-Mayadeen TV, Hizbullah'ın İsrail tanklarını vurduğu anların görüntüsünü yayınladı: "3 İsrail tankını vurduk ölüleri için gelenleri pusuya düşürdük"