Atakum ilçesinde 2016 yılında dönemin AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından yaptırılan Kurupelit Yat Limanı, zaman içinde kumla doldu.
Atıl durumda kalan yat limanını doldurup, daha açığa yeni bir yat liman yapmak isteyen AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kıyıda üzerine itfaiye binası olan arsayı da otel ve cami yapılmak üzere satmaya karar verdi.
AKP’li belediyenin iki kez yaptığı imar değişikliği yargıdan döndü.
CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin açtıkları davalar sonucunda mahkeme imar değişikliklerini iki kez iptal etti.

MAHKEME DEVAM EDERKEN İHALEYE ÇIKARDI
Mahkemenin iptal kararlarına rağmen vazgeçmeyen Başkan Demir, üçüncü imar değişikliği kararını meclisten çıkardı.
Muhalefet partili meclis üyeleri bu kararı da yargıya taşıdı. Haziran ayında alınan karar tartışmalara neden oldu.
Mustafa Demir, kendisine yapılan eleştirilere cevap verirken, “Biz bunu bir otel, konaklama tesisi olabilecek şekilde imarını değiştirdik ki, bir yatırım yapılsın. Yerin parasında değiliz. Derdimiz burasını yatırıma açmak. Daha verimli kullanmak. Yargı yine yürütmeyi durdurma kararı verirse satışı iptal ederiz” dedi.

AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Demir
Ancak yargı kararını beklemeden Demir, Atakum ilçesinin en değerleri yerlerinden bir olan ve denize sıfır 3 bin 421 metrekare olan arsayı toplam 171 milyon 73 bin 500 lira bedelle ihaleye çıkardı.
MAHALLE HALKI SOKAĞA ÇIKTI
Belediyenin Kurupelit Yat Limanı’nda yer alan itfaiye binası ve arazisini satışa çıkarması, Körfez mahallesi sakinlerini isyan ettirdi.
Vatandaşlar “Denizime sahilime dokunma, kentimiz beton olmasın, park istiyoruz, yeşil alan halkın kalsın” gibi pankartları açarak tepkilerini dile getirdi.
Körfez Mahallesi Muhtarı Fidan Yenigün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a satışın durdurulması için mektup yazarak Başkan Mustafa Demir’i şikayet ettiğini dile getirdi.

Satışın durdurulması konusunda çağrı yapan Muhtar Yenigün, “Körfez Mahallesi çok gözde olmasına rağmen birçok alanda eksiktir. Çocuk parkı yoktur, kadın kültür merkezi yoktur. Mahallemizde bir toplanma alanı mevcuttur. Olası bir depremde insanların ulaşamayacağı noktadadır. Kıyı yapılaşma ne kadar doğrudur, her yer inşaat beton yığını oldu. Belediyeye ait bina kamuya açılabilir, halkın ihtiyaçları için değerlendirilebilir, etrafında çocuk parkı yapılabilir. Başka hiçbir yerimiz yok. Çok kısa süre içerisinde alınmış bu karar, bizleri derinden yaralamıştır. Konu ile ilgili sayın Cumhurbaşkanımıza bir mektup yazdım. İçişleri Bakanı ve 9 milletvekilimize de mektubu imzalar ile birlikte gönderdim” dedi.
Muhtar Fidan Yenigün daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektubu okudu.

O dönerci ve oyuncakçı konuştu! "15 lira ile tezgâh kapatıyoruz. 50 tane ceza kes umurumda değil, ödeyemiyorum ki!"69 izlenme
Diyanet'ten "içki" açıklaması: Taşıyan da servis eden de...43 izlenme
Rize'de halk İmamoğlu için sokağa döküldü, 'Adalet' yazılı tabut taşındı!41 izlenme
AKP'ye kapıları kapattı! Yeniden Refah Partisi İstanbul, Ankara ve İzmir'de kendi adaylarını çıkaracak35 izlenme
Nur topu gibi patates krizi! Geçen yıl 1 lira 80 kuruştu, bu yıl bakın kaç lira oldu?45 izlenme
"Haydarpaşa ve Sirkeci gar ihalesi şaibeli"113 izlenme
Döviz cinsi iç borçlanma tutarı 352 kat arttı!46 izlenme
Güllü'nün kızı Tuğyan'ın erkek arkadaşı Kervan'a silah çektiği görüntüler ortaya çıktı!20 izlenme
159 Ton altına ne oldu? Ekonomist Uğur Gürses'ten Merkez Bankası iddialarıyla ilgili dikkat çeken yorum
KKM'den 6 ayda yüzde 32.5 kazandılar: Halkın parasıyla şirketleri zengin ettiler!
Verilerin gizlendiği ortaya çıkmıştı: AKP'li belediye vefat bilgi sistemini kapattı!
Can Atalay: "46 gündür millet iradesini gasp ediyorlar"