Türkiye’nin tanımadığı Güney Kıbrıs’a Katar Emiri Al Sani’nin servet akıtacağı öğrenildi. 15 gün önce adaya giden Katar Emiri GKRY Başkanı Nikos Hristodulidis tarafından ağırlanmıştı. Emir’in, Güney Kıbrıs’a yatırım için Rumlarla yaptığı anlaşmaların detayları ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre Katar, 129 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunan Doğu Akdeniz’deki “Afrodit” alanına ortak olacak. Larnaka limanı ve marina işletmesini alıp, Limasol, Aya Napa, Larnaka ve Baf’ta lüks oteller, golf sahaları ile güneş enerjisi depolama alanları inşa edecek.
Güney Kıbrıs’ta enerji, limanlar, turizm, finans ve teknoloji alanında yatırımlar yapacak olan Katar ile GKRY arasında çalışma komiteleri de kurulacak. Katar’ın, Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölge ilan ettiği ve Doğu Akdeniz’deki “Afrodit’’ alanında doğal gaz arama ve çıkarma çalışmalarına da ortaklık düzeyinde katılacağı bildirildi.
ÖNCELİK LARNAKA LİMANI
Larnaka, Aya Napa, Limasol ve Baf’ta otel, golf sahaları, güneş enerjisi ve enerji depolama tesisleri gibi yapılar da inşa edecek olan Katar özellikle Larnaka limanı ve marina ihalesiyle ilgileniyor. Katar, 2047’ye kadar Antalya Limanı işletmesini de almıştı.
Gelişmeleri, TBBM Dışişleri, Komisyonu üyesi ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, SÖZCÜ’ye değerlendirdi. Çakırözer “Türkiye bugüne kadar hiçbir ülkeye tanınmadığı ayrıcalıkları Katar’a verdi. Ulusal güvenliğimizi ilgilendiren Tank Palet Fabrikasına ortak yaptık. Dünya Kupası maçları için koruma polisi bile gönderdik. Cadde ve sokak isimlerini ‘Katar’ diye değiştirdik. Borsa İstanbul’un yüzde 10’unu, Kanal İstanbul arazilerinden 44 dönümünü aldı. Haliç Altın Boynuz Projesine ortak oldu. Antalya Limanı işletme hakkını verdik. Doha’da askeri üs kurduk. Sonuçta ne oldu? Katar KKTC’yi mi tanıdı. Aksine gidip Rum kesiminde Büyükelçilik açtı, şimdi de rotayı Güney Kıbrıs’a çevirdi, al sana Katar dostluğu, hayırlı olsun’’ ifadelerini kullandı.
Sözcü
Mahkeme, Sivas katliamı davasında zaman aşımı olduğuna hükmetti27 izlenme
Nagehan Alçı ile Rasim Ozan'ın iki evi ve 5 arabası varmış38 izlenme
Erdoğan'ın hazır kuvvetlerine sert tepkiler yağıyor!206 izlenme
İmamoğlu mesaj gönderdi! "Ne yaparsan yap, seçimde karşında Ekrem İmamoğlu olacak"26 izlenme
Hazine lobisi hortumu dayadı çekiyor! Hazine 4 ayda faiz lobisine milyarlarca lira ödedi!36 izlenme
Tarımda kriz kapıda!93 izlenme
Suriyeli mülteci, bir çiftin gizlice çektiği görüntülerini ve Türk Lirası'nı yaktığı videoyu yayınladı!70 izlenme
İlhan İrem hayatını kaybetti50 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 18.100 yeni vaka tespit edildi, 25.664 kişi sağlığına kavuşurken, 167 kişi hayatını kaybetti!
Vatandaşların sadece yüzde 33’ü bugünkü hayatından memnun
Yazlık Saray'a kamulaştırma! Turizme kapanıyor
Türkiye'nin yarım asırlık süt devi icradan satılık: Milyonlarca lira isteniyor