İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bir kreş projesi daha, İBB Meclisi’ndeki AKP Grubu tarafından engellendi. Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran AKP Grubu, İBB’nin Tuzla’da yapacağı kreş için hazırlanan plan değişikliği teklifini, “Uygun görülmemiştir” diyerek oy çokluğu ile reddetti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Yuvamız İstanbul 150 Mahalleye 150 Kreş Projesi” kapsamında, Tuzla Merkez Mahallesi 6975 ve 7060 nolu parsellerle ilgili olarak hazırlanan imar planı değişikliği teklifi ikinci kez İBB Meclis gündemine geldi.
“06 yaş arası çocuklara hizmet vermek, okul öncesi eğitimi alamayan çocukları akranlarıyla eşitlemek, annelerin de istihdama ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla” geliştirildiği belirtilen kreş projesinin bir parçası olan teklif eylül ayında İBB Meclisi’ne gelmiş, ancak AKP Grubu tarafından İBB Planlama Müdürlüğü’ne iade edilmişti.
İBB Planlama Müdürlüğü, kendilerine iade edilen teklifi bir yazı ile yeniden İBB Meclisi’ne iletti. Müdürlüğün gerekçesinde özetle şöyle denildi:
“Tuzla İlçesi genelinde mülkiyet, mevcut durum, konum ve donatı dağılımı açısından yapılan değerlendirmeler neticesinde uygun alan bulunamaması nedeni ile söz konusu alana yönelik Müdürlüğümüzce hazırlanan imar planı değişiklik teklifleri, yeniden değerlendirilerek hakkında karar alınmak üzere İBB Meclisi'ne iletilmektedir.”

BÜYÜK PARSEL İBB MÜLKİYETİNDE
Kreş alanına alınmak istenen alan iki parselden oluşmakta ve toplam bin 161 metrekare büyüklüğünde. 830 metrekarelik büyük parsel İBB’nin mülkiyetinde, 331 metrekarelik parsel ise şahıs mülkiyetinde. Tuzla Belediyesi’nin hazırladığı planlara göre, şahıs mülkiyetindeki parselin yaklaşık 100 metrekarelik kısmı yol alanında kalıyor. Yürürlükteki imar planlarında, söz konusu iki parsel de spor ve yol lejantında kalıyor. İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapora göre, iki parsel de boş durumda.
AKP Grubu, ikinci kez Meclis gündemine gelen kreş yapımıyla ilgili teklifi, “Uygun görülmemiştir” diyerek reddetti.
http://www.krttv.com.tr/gundem/akpkresyapiminiengelledih57670.html
Narin cinayetinde 9 tutuklama talebi! Anne ve ağabeyin ifadeleri ortaya çıktı59 izlenme
Ayakkabısı çamurlu şehit babası: Araba mahvolur binemem155 izlenme
İmamoğlu'ndan 9 Mart mesajı: "Kaybeden Türkiye olur"11 izlenme
Kripto para vurguncusu Özer, 'Tosuncuk' Mehmet Aydın'ın yanına kaçtı iddiası!47 izlenme
Zafer Azerbaycan'ın! Ermenistan, Dağlık Karabağ'da teslim oldu!74 izlenme
Hastalar ilacını bulamıyor: İlaçları gelene kadar diğer hastalarla bölüşüyor40 izlenme
Evinden külçe külçe altın çıkan DHMİ bürokratı Mehmet Cemil Acar'ın gizli serveti müfettiş raporuyla ortaya çıktı!8 izlenme
Bakan Çavuşoğlu: İsveç'in bir karar vermesi gerekiyor, bu ortamda üçlü görüşmenin bir anlamı olmayacak30 izlenme