Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam Twitter hesabından 1521 Şubat 2021 haftasına ait corona virüsü vaka sayılarını il il paylaştı.
100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerde belirgin artış olduğunu ifade eden Bakan Koca’dan tedbirlere uyma çağrısı gelse de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘lebaleb’ olarak nitelendirilen AKP il, kadın ve gençlik kongrelerinin yapıldığı illerdeki vaka yükselişi dikkati çekti.

Haftalık vaka sayısında Samsun ve Ordu’dan sonra en büyük artışın yaşandığı üçüncü şehir olan Giresun’da 8 Şubat’ta AKP İl Kongresi yapılmıştı. 814 Şubat tarihleri arasında Giresun’da 184.34 olan vaka sayısı 1521 Şubat tarihleri arasında 217.51’e yükseldi.

İl, kadın ve gençlik kongrelerin yapıldığı İstanbul, Sakarya, Giresun, Erzurum, Tokat, Malatya, Balıkesir ve Niğde’de de vaka sayıları gözle görülür şekilde arttı.
Corona virüsü önlemleri dünkü AKP İzmir İl Kongresi’nde de hiçe sayıldı. Salona girmeye çalışanların oluşturduğu izdiham görüntüleri ortaya çıktı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Rize'deki salonda sosyal mesafe kuralına uyulmayan kongrede partililere seslenen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İşte şu salonun hali… Bakın bir kongre yapıyoruz, salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize’de salon lebaleb dolu” diyerek kalabalığı övmüştü.
Yaşlı ve Hastalar Oruç Tutabilir mi?38 izlenme
5 bin TL'lik emekli maaşıyla geçinmeye çalışan Nevzat Hanım kirası 10 bin liraya çıkınca intihar etti52 izlenme
Lal Denizli iktidarı kızdıran bu sözleri yüzünden mi ifadeye çağırıldı?23 izlenme
Sedat Peker'in iddiaları Susurluk Komisyonu Başkanı'nı bile şaşırttı! "Ben böylesini görmedim"55 izlenme
Bakanlığın sokağa çıkma yasağı kararı sonrası ortalık karıştı ! İstanbul'da kuyruk kavgası kameralara yansıdı !225 izlenme
Biber üreticisi bir çuvalı yere döktü!317 izlenme
Akaryakıta zam bekleniyor! EPGİS'ten önemli açıklama!88 izlenme
Akit logonun sağına Sivas tahliyesini almış soluna Çalık’ı17 izlenme