AKP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Bahçelievler Kongre Merkezi'nde "İstanbul'da Bir Olmak" temasıyla düzenlenen programda, kongre sonrası dönemde yürütülen çalışmalar değerlendirildi ve geleceğe ilişkin hedefler paylaşıldı. Programda dikkat çeken ise Özdemir'in oylardaki erimeyi yükseliş olarak aktarması oldu.
Özdemir, "İBB anketimizde seçimlerden 1 yıl sonra yaptığımız ankette 35,5 oranında iken güncel durumda sadece AK Parti olarak 41,7'ye yükselmiş durumdayız. 2024 yerel seçimlerinde ilçe belediyelerimizin oy ortalaması 46,1 iken geçen yıl 44,6'ya çıktı. Yeni yaptığımız ankette yüzde 51,8'e geldiğini görüyoruz" dedi.
2024’teki İBB seçimlerinde Murat Kurum yüzde 39,59 oy almıştı. Ekrem İmamoğlu ise 1 milyon oy fark atarak yüzde 51,14 ile seçimi büyük farkla kazanmıştı. AKP’nin şu anki oy oranı olan yüzde 41,7 (2026) ile İBB seçimleri bugün yapılsa yine seçimi kaybedeceği anlaşıldı.
Yolsuzluk iddiasıyla açılan soruşturmada tutuklanan İBB Başkanı İmamoğlu görevinden uzaklaştırıldı. İmamoğlu, Silivri'deki Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda. 19 Mart'tan bu yana görevini yapamıyor.

AKP İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, konuşmasının devamında şunları söyledi:
"Göreve geldiğimizde sadece AK Parti'nin oy oranı yüzde 32,6. Cumhur İttifakı ortaklarımız burada yok. Şu anda 36,2'ye yükselmiş durumdayız. İnanıyoruz ki ekonomik iyileşme 2026'da kendisini gösterdiğinde rakipsiz olan AK Partimiz arayı açacaktır. İBB anketimizde ise seçimlerden 1 yıl sonra yaptığımız ankette 35,5 oranında iken güncel durumda sadece AK Parti olarak 41,7'ye yükselmiş durumdayız. 2024 yerel seçimlerinde ilçe belediyelerimizin oy ortalaması 46,1 iken geçen yıl 44,6'ya çıktı. Yeni yaptığımız ankette yüzde 51,8'e geldiğini görüyoruz. İnşallah bu tabloyu çok daha yukarılara taşıyacağız."
Sözcü
SADAT'tan silah satışı itirafı!32 izlenme
Hizbullah ağır füzelerle İsrail'i hedef aldı33 izlenme
İsrail'den Lübnan halkına tehdit34 izlenme
Erdoğan'ı alkışlayan komutan İsmail Metin Temel görevden alındı!1735 izlenme
Uçakta olay çıkarmıştı: Abdülkadir Özcan'ın Petlas'taki payı devredildi, yönetim kurulundan azledildi26 izlenme
Çanakkale'de kâbus yeniden yaşanıyor! Tarım arazisindeki yangın ormana sıçradı34 izlenme
Lafla peynir gemisi yürümüyor: Ekmek İstanbul'da da 5 lira oldu!47 izlenme
İstanbul Fatih’te Suriyeli bir şahıs, koltuk değnekli engelliyi sokak ortasında dövdü!46 izlenme
Saray'dan Ferdi Zeyrek'e 'suikast' iddiasına dair açıklama
YSK’nın ‘diploma’ kararına tepki: Diploması yok ama…
Memur ve emeklinin Temmuz zam oranı şekilleniyor! İşte Temmuz ayında emekliye ödenecek zam oranı...
İşsiz bırak, yardım et, oy iste! 1 milyon 920 bin lira kaynak ayrıldı...