CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun “Görülmemiş bir partizanlıkla karşı karşıyayız” diyerek merkezi yönetimin belediyelere aktardığı kaynakların araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi. Torun, “Belediyeler arasında ayrım yapmak milleti ayırmaktır, milleti bölmektir” dedi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın son 3 yıldaki araç yardımının yüzde 97'sinin, 432 milyonluk nakdi yardımın tamamına yakınının iktidar belediyelerine aktarıldığına dikkat çekti.
CHP'Lİ BELEDİYELERE YÜZDE 1
Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, İLBANK'ın 2021'de belediyelere 2 milyar 721 milyon lira kaynak sağladığına dikkat çeken Torun, şöyle devam etti: “Bu projelerin 1089'u yani yüzde 94.2'si Cumhur İttifak'ı ve kayyum belediyelerine ait. Ülke nüfusunun yarıdan fazlasını yöneten CHP'li belediyelerin oranı ise sadece yüzde 4.3. İLBANK'ın, yüzde 100 hibe desteğinin yüzde 98.4'ü de Cumhur İttifak'ı ve kayyum belediyelerine ait. CHP'li belediyelerin oranı sadece yüzde 1. İktidar belediyelerine aktarılan kaynak yaklaşık 333 milyon TL.” İstanbul'da, 14 AKP'li belediyeye 126 milyon TL destek verilmiş. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 14 ilçe belediyesine tek kuruş kaynak sağlanmamış. Torun, “Ordu'da AKP ve MHP'li 19 belediyeye 110 milyon kaynak sağlanmış ama tek CHP'li Gülyalı Belediyesi'ne kör kuruş destek yok. 2019'dan beri CHP'li belediyelerin, İLBANK'tan 256, Çevre Bakanlığı'ndan 293 talebi reddedildi” dedi.

Torun ve 20 milletvekilinin imzasıyla hazırlanan Meclis araştırması önergesi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Torun, “Hizmet bekleyen milyonların hakkını iktidara yedirmeyeceğiz. Eğer iktidar milletvekilleri biz kul hakkı yemedik diyorlarsa bu araştırmaya evet derler. Eğer hayır derlerse bu hem belediyelerin hem vatandaşın hakkını yediklerinin bir ispatı daha olacak. İLBANK yerel yönetimlere, adil ve tarafsız destek vermek amacıyla Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuştur. Ancak kurum iktidarın elinde, siyasi partizanlığın aracı haline getirilmiştir” diye konuştu.
İstanbul’un kredi kartı bilançosu: Her 10 kişiden 4’ü sadece asgarisini ödeyebiliyor7 izlenme
Depremzede vatandaş: "Bağıra bağıra insanlar öldü, kurtaramadık"32 izlenme
MİT TIR’ları davasında Erdem Gül ve Enis Berberoğlu kararı…114 izlenme
İyi uykular Türkiye: Devlete ait hazine arazileri vatandaş uyurken satıldı!25 izlenme
İstişare yok ama 15 bin lira maaş var! En son ne zaman bir araya geldiler?41 izlenme
Gezici Araştırma Merkezi Başkanı: 2018'de ilk kez oy kullananların yüzde 76.7'si Cumhur İttifakı'na oy vermedi, Türkiye'nin kaderi Z kuşağının elinde79 izlenme
Kılıçdaroğlu'na linç girişimi davasında gerekçeli karar: 'Gelecekleri düşünülerek' cezalarında indirim yapılmış!30 izlenme
Asla Erdoğan'ın uçağına binmem demişti, yüzünü gizledi291 izlenme
Cemil Çiçek'ten Erdoğan'a: İstanbul'un silüetini Amerika mı bozdu?
Sağlık Bakanı açıkladı: 25.980 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka 4.875.388'e, can kaybı da 40.844’e yükseldi!
Seçime 20 gün kala kapsamlı anket! İşte 12 kritik ilde son durum
Sağlık Bakanı açıkladı: 9.385 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka 5.160.423'e, can kaybı da 45.626’ya yükseldi!